Çin Merkez Bankası gayrimenkul şirketlerini ucuz kredi ile kurtaracak!

Çin’de gayrimenkul sektöründeki büyük çöküşe Çin Merkez Bankası müdahale etme kararı aldı. Çin Merkez Bankası gayrimenkul geliştirme şirketlerinin tahvillerinin satın alınması için ucuz kredi vermeye hazırlanıyor.
Çin Merkez Bankası gayrimenkul şirketlerini ucuz kredi ile kurtaracak!

Çin’de gayrimenkul sektörü çok büyük bir kriz içerisinde kaldı. Dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerine sahip olan Çin’de gayrimenkul sektörü uzun bir süredir krizde bulunuyordu. Hatta bu şirketler borçlarını ödeyemez hale geldiler. Haklarında icra işlemleri bile başlatılan bu şirketleri kurtarma adımı Çin merkez Bankası’ndan geldi.

ÇİN MERKEZ BANKASI UCUZ KREDİ VERECEK!

Çin Merkez Bankası tarafından alınan yeni bir karar ile Çin gayrimenkul sektörüne can suyu olunacak. Gayrimenkul geliştirme şirketlerinin tahvillerinin alınabilmesi için ucuz kredi uygulamasına geçiyor. Finansal şirketlerin yararlanabilecekleri bu ucuz kredi ile gayrimenkul geliştirme şirketleri tarafından ihraç edilen tahviller satın alınabilecek.

HANGİ ŞİRKETLERİN DESTEKLENECEĞİ AÇIKLANACAK

Çin gayrimenkul sektörü oldukça büyük olduğu için tüm şirketlerin desteklenme imkanı bulunmuyor. Çin Merkez Bankası’nın hangi şirketlere bu imkanı sağlayacağını belirlemek için bir çalışma yaptığı bildirildi. Kaliteli ve sistemsel açıdan önemli olan şirketler seçilerek bir beyaz liste yayınlanacak. Bu gayrimenkul geliştirme şirketlerinin ihraç ettikleri tahvillerin satın alma işlemine Çin Merkez Bankası finansal destek sağlayacak.

100 MİLYAR YUAN VERİLECEK

Çin gayrimnekul geliştirme şirketlerine ait olan projelerden satın alma yapılabilmesi için ise kamuya ait varlık yöneticilerine de 100 milyon yuan verilecek. Bu şekilde gayrimenkul şirketleri büyük bir destek almış olacaklar. Tarihi kriz yaşayan Çin gayrimenkul sektörü bu şekilde krizden çıkmayı hedefliyor. Bu konuda gelecek haftadan itibaren önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

ÇİN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ NEDEN ÖNEMLİ!

Çin gayrimenkul sektörünün dünya gayrimenkul sektörü açısından çok büyük bir önemi bulunuyor. Çin bu açıdan dünyanın belirleyici ülkeleri arasında bulunuyor. İnşaatlarda kullanılan demirden diğer malzemelere kadar fiyatlamalarda etkili olabiliyor. Çin gayrimenkul sektörü geriledikçe dünyada inşaat sektörünün maliyetlerinde önemli değişimler meydana gelebiliyor.