Çin'de Evergrande Sonrası Yeni Krizinin Adı Sunac Oldu! Emlak Sektöründe Balon Patlıyor Mu?

Tüm dünyanın diken üstünde kalmasına neden olan Evergrande krizi sonrası Çin'de yeni emlak krizi Sunac ile patladı. Dolar cinsi kupon ödemesini yapamayan şirketin diğer ödemeleri de riske girdi!
Çin'de Evergrande Sonrası Yeni Krizinin Adı Sunac Oldu! Emlak Sektöründe Balon Patlıyor Mu?

Çin'de emlak sektöründe yaşanan krizler artarak devam ediyor. İlk olarak Çin'in ve dünyanın en büyük emlak şirketleri arasında yer alan Evergrande şirketinde yaşanan mali sorunlarla şok yaşanırken şimdi de Sunac şirketinde borç krizi yaşanıyor.

Çin'in en büyük 4. büyük emlak şirketi olan Sunaç, henüz Evergrande krizinin izleri piyasalardan silinmeden yeni krizin adı oldu. Şirketin yapması gereken dolar cinsi kupon ödemesini yapamadığı, diğer borçlarının ödemesinde de sorunlar yaşanacağı beklentisi açıklandı.

SUNAC DOLAR CİNSİ KUPON ÖDEMESİNİ KAÇIRDI!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande ile başlayan kriz Çin ekonomisini tehdit etmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Çin'de emlak sektöründe yaşanan dalgalanma devam ederken sektörde yeni kriz sinyalleri gelmeye başladı. Çin'in en büyük 4. gayrimenkul şirketi olan Sunac tarafından yapılan resmi açıklama ile dolar cinsi tahvil ödemelerinin yapılamadığı belirtildi.

Çin'de Evergrande Sonrası Yeni Krizinin Adı Sunac Oldu! Emlak Sektöründe Balon Patlıyor Mu?

Şirketin yapmış olduğu resmi açıklama ile diğer varlıklarla ilgili ödemelerde de gecikmeler yaşanabileceği ve yapılamayacağı ifadelerine yer verilmesi emlak sektöründe büyük bir soğuk duş yaşanmasına neden oldu. 29,5 milyon liralık kupon ödemesi yapması gereken Sunac için son ödeme tarihi geçen ay dolmuş ancak şirkete bir aylık ek süre tanınmıştı. Çarşamba günü ek sürenin de dolmasına rağmen kupon ödeme yapılamamıştı.

Koronavirüs salgını nedeni ile konut satışlarının olumsuz etkilendiğini belirten şirket yeni finansmana erişimlerin de zor olduğunu belirten şirket 2022 yılında ödemesini kaçıran en büyük emlak şirketi olarak kayıtlara geçti.

Emlak365.com