Çok Ucuza Villa Gibi Evde Oturun! M2'sine Göre Prefabrik Ev Fiyat Listesinden Beğendiğinizi Seçin

Düşük ve yüksek metrekareli, bir katlı iki katlı, sıfır veya ikinci el prefabrik ev fiyatları ne kadar? Güncel fiyat listesi ve kendi evini yapacaklara 2022 yılında geçerli özel devlet destekleri.
Çok Ucuza Villa Gibi Evde Oturun! M2'sine Göre Prefabrik Ev Fiyat Listesinden Beğendiğinizi Seçin

Prefabrik ev kullanımları pandemi süreci ile artarken bu ilgi daha sonra kalıcı hale geldi. Özellikle kent içerisinde yaşayan ve haftasonunda, tatilllerde kaçış arayanlar için prefabrik evler bulunmaz fırsatlar sunuyor. Prefabrik evleri bulunmaz yapan imkanlar ise evlerin fiyatları, çok pratik olmaları, isteğe göre görünüm kazanmaları olmaları.

PREFABRİK EV FİYATLARINDA İNDİRİM

Prefabrik ev fiyatlarına etmen olan faktörleri emlak365.com olarak daha önce aktarmıştık. Listenin başında müşterilerin tercihleri yer alırken listenin ikinci sırasında ise dolar kuru geliyor. Dolar kurunda yaşanan fiyat artışları prefabrik ev fiyatlarını etkilerken firmalar daha önceden yapmış oldukları stoklar kapsamıında kurun yükseldiği dönemlerde indirimli fiyatlardan ev yapma imkanı sunuyor.

Mart 2022 döneminde prefabrik ev almak isteyenler için ise birçok firma ilkbahar kampanyası sunuyor. Ev arsası, arazisi, hobi bahçesi olanlar için inşa edilecek olan prefabrik evlerde ise temel olarak evin büyüklüğü yapılacak ödemenin ne kadar olacağını belirliyor.

Çok Ucuza Villa Gibi Evde Oturun! M2'sine Göre Prefabrik Ev Fiyat Listesinden Beğendiğinizi Seçin

Kurulacak evin bir katlı müstakil ev şeklinde olması, evin m2 büyüklüğün küçük olması fiyatların düşük olmasını sağlayacaktır. Ancak m2'nin artması, oda sayısının fazla olması fiyatların ona şekillenmesini sağlayacak. Tüm bunların dışında iki katlı prefabrik ev talep edilirse fiyatlar en baştan hesaplanacak. Evin iki kat olarak tasarlanması bir katlı evlere göre farklı olacak.

KENDİ EVİMİ YAPMAK İÇİN NE KADAR ÖDERİM?

Prefabrik ev fiyatlarında çok iyi bir araştırılma yapılması gerek. Bunun için ev yapmak isteyenler kendi şehirlerinde yer alan firmalardan fiyat almalılar. Bunun dışında internet sayfası olan birçok firma online fiyat sunuyor. Çok iyi bir araştırma yapılarak gerekirse firma yetkileri ile yüz yüze görüşme gerçekleştirilerek internet üzerinden de fiyat alınabilir. Ancak internet üzerinden yapılacak alımlarda çok dikkatli olunması ve güvenilir firmalarla çalışılması gerekir.

Çok Ucuza Villa Gibi Evde Oturun! M2'sine Göre Prefabrik Ev Fiyat Listesinden Beğendiğinizi Seçin

Tüm Bu Detaylardan Sonra;

49 metrekare 2 oda 1 salon şeklindeki prefabrik ev fiyatı ortalama 65 bin TL ile 70 bin TL'dir.

52 metrekare 2 oda 1 salon şeklindeki prefabrik ev fiyatı ortalama 70 bin TL ile 72 bin TL'dir.

60 metrekare 2 oda 1 salon şeklindeki prefabrik ev fiyatı ortalama 80 bin TL ile 90 bin TL'dir.

75 metrekare 2 oda 1 salon şeklindeki prefabrik ev fiyatı ortalama 100.000 TL ile 115.000 TL'dir.

100 metrekare 3 oda 1 salon şeklindeki prefabrik ev fiyatı ortalama 150.000 TL ile 175.000 TL'dir.

120 metrekare 3 oda 1 salon şeklindeki prefabrik ev fiyatı ortalama 170.000 TL ile 220.000 TL'dir.

İKİNCİ EL SEÇENEĞİ DE BULUNMAKTA

Yukarıda yer alan seçenekler sıfır ev fiyatladır. Bunun dışında daha önceden ev almış olup artık kullanmayanlar da ikinci el prebfabrik ev satışı yaparlar. 2. el prefabrik evlerde fiyat aralığı sunmak çok zor. Zira evin yaşı, kullanım durumu, iç yapısı, dış yapısı birçok etmen fiyatları etkiler. Ancak 2. el evler sıfırlara göre daha düşüktür.

Çok Ucuza Villa Gibi Evde Oturun! M2'sine Göre Prefabrik Ev Fiyat Listesinden Beğendiğinizi Seçin

DEVLETİN PREFABRİK EV DESTEĞİ NEDİR?

Devlet prefabrik ev alan herkese destek sağlamaz. Destek sadece hayat şartları kötü durumda olan, sağlık koşullarda yaşayan, kendi ev arsası olup evi kötü durumda olanların daha güzel koşullarda yaşamaları için sağlar. Şartlara uyanlara 70.000 TL tek seferlik ödeme yapılır.