Corana Virüs Salgını Sonrasında Ev Tercihleri ve Binalardan Sokaklara Kadar Her Şey Değişecek!

Tüm dünya büyük şok etkisi yaratan corana virüs salgını sonrası yeni normal hayata adapte olmaya çalışırken salgın insanların tercihleri üzerinde de büyük etki yarattı.
Corana Virüs Salgını Sonrasında Ev Tercihleri ve Binalardan Sokaklara Kadar Her Şey Değişecek!

Tüm dünya büyük şok etkisi yaratan corana virüs salgını sonrası yeni normal hayata adapte olmaya çalışırken salgın insanların tercihleri üzerinde de büyük etki yarattı. Türk mimarlar salgın sonrası binalardan ve şehir merkezlerinden kaçışın başlayacağını öngörürken yeni trendin kırsal olacağı yönünde hemfikir oldu. Detaylar haberimizde...

Korana virüs salgını etkisini yitirmeye devam ederken dünya salgın sonrası yeni normal hayata geçiş konusunda deneme adımları atmaya çalışıyor.



Virüs insanların yaşam tarzları üzerinde büyük değişimlere neden olurken salgın sonrasında da bu değişim sürecinin devam edeceği belirtiliyor.



ŞEHİRLERDE YEŞİL KORİDORLAR, BİSİKLET YOLLARI ARTACAK, BAZI CADDELER TRAFİĞE KAPATILACAK!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Mimar Murat Kader “Kentler artık ciddi ekolojik koridorlara daha fazla ihtiyaç duyacaklardır. Örneğin; California’nın Oakland şehrinde 100 kilometrelik sokak ve cadde, kent nefes alabilsin diye trafiğe kapatıldı. Yaya ve bisiklet trafiğine ait alanlar çoğaltıldı.



Park ve sokaklarda temizlik alışkanlığını geliştiren adımlar da atılacaktır. Kentler bu salgınla beraber ‘el yıkama üniteleri, sokak çeşmeleri’ gibi düzenlemelere daha fazla gidecektir” diyerek yaşanacak olan değişimlere işaret etti.



PAHALI REZİDANS DAİRELER VE KALABALIK SİTELER YERİNE MÜSTAKİL EVLER ARANMAYA BAŞLANDI!



Eskiden verilen emlak ilanlarında şehir merkezine yakın vurgusu yer alırken artık bu ilanlar yerlerine sessiz, sakin, kalabalıktan uzak, sosyal izolasyona uygun gibi ifadelere bırakmaya başladı.



Vatandaş artık şehir merkezinden ve kalabalıklardan uzak evlere yönelirken eskiden popüler olan pahalı rezidans daireleri ve büyük siteler yerlerini yeniden eskiden olduğu gibi müstakil evlere bıraktı.



Özellikle de karantina nedeni ile sıkılan insanlar bahçeli evlere yönelirken bahçeli, teraslı ve geniş balkonlu olan evlerin fiyatları bu süreçte büyük oranda zamlandı.



Emlak365.com