Corana Virüsü Salgınında Yükü Türkiye'nin Şehir Hastaneleri Üstlendi!

Yapım aşamasında maliyetleri ve büyüklükleri ile büyük tartışma konusu yaratan şehir hastaneleri corana virüsü salgınının patlak vermesinin ardından sahip oldukları yoğun bakım yatak yatak kapasitesi ile Türkiye'nin krizi aşmasında kilit rol üstlendi.
Corana Virüsü Salgınında Yükü Türkiye'nin Şehir Hastaneleri Üstlendi!

Yapım aşamasında maliyetleri ve büyüklükleri ile büyük tartışma konusu yaratan şehir hastaneleri corana virüsü salgınının patlak vermesinin ardından sahip oldukları yoğun bakım yatak yatak kapasitesi ile Türkiye'nin krizi aşmasında kilit rol üstlendi. Özellikle de Bursa Şehir Hastanesi süreçte büyük yük taşırken pandemi hastanesine çevrilen şehir hastaneleri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan şehir hastaneleri hükümet ile muhalefeti karşı karşıya getirmiş ve büyük tartışmalar yaşanmasına neden olmuştu.



BURSA ŞEHİR HASTANESİ HER ODASI YOĞUN BAKIMA ÇEVRİLEBİLEN YATAK KAPASİTESİ İLE SALGINLA MÜCADELEDE BÜYÜK DESTEK SAĞLADI



Koranavirüs salgınının patlak verdiği tüm ülkelerde ciddi bir yoğun bakım krizi baş gösterirken Türkiye'de henüz alınan tedbirler kapsamında salgının diğer ülkelere oranla daha iyi durumda olması ve vaka sayısının düşük olması nedeni ile büyük bir kriz yaşanmadı.



Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre bundaki en büyük pay şehir hastanelerinin yoğun bakım yatak kapasitesi oldu. Söz konusu süreçte öne çıkan şehir hastanelerinden biri de Bursa Şehir Hastanesi oldu. Bursa Şehir Hastanesine ait olan tüm odaların ihtiyaç duyulması halinde yoğun bakıma çevrilmesi büyük avantaj sağladı.



Hastane bu özelliği nedeni ile sahip olduğu 355 yatak kapasitesi sayesinde koranavirüs ile mücadele konusunda çok önemli bir rol üstlendi ve devlete destek sağladı.



16 Temmuz 2019 tarihinde açıklanan ve şehir merkezine çok uzak olması nedeni ile eleştirilen hastane o dönemde deprem riski yüksek olan Marmara'da Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bilecik illerinde deprem, salgın ya da olağanüstü bir durumda müdahale edilmesi üzerine tasarlanmıştı.



Emlak365.com