Covid-19 Salgını Sonrası Ev Fiyatlarına Yüzde 7 Aylık Kiralara Yüzde 5 Zam

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan karantina döneminin sonuna yaklaşılmasının normalleşme sürecinin başlamasının ardından salgının ekonomik tablosu da netleşiyor.
Covid-19 Salgını Sonrası Ev Fiyatlarına Yüzde 7 Aylık Kiralara Yüzde 5 Zam

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan karantina döneminin sonuna yaklaşılmasının normalleşme sürecinin başlamasının ardından salgının ekonomik tablosu da netleşiyor. Koronavirüs salgını sonrası emlak sektöründe yaşanan değişimi ev fiyatları ile kiralarda yaşanan artış oranlarını haberimizde inceledik. İşte detaylar.

Koronavirüs salgınının en derinden etkilediği alan ekonomi oldu. Ülkeler salgın sürecinin en hafif etkiyle atlatılması için büyüjk uğraş verirken çok sayıda ekonomi paketi de devreye alındı.



Tüm bu adımlara rağmen ise bazı sektörlerde salgının etkileri hissedildi. Bizlerde bu haberimizde emlak sektöründe yaşanan ekonomik değişim rakamlarını ele aldık. İşte salgın öncesi ve sornasında emlak sektöründe değişim tablosu.



KONUT VE KİRA FİYATLARI ARTTI



Konut piyasasındaki fiyat gelişmelerini gayrimenkul değerleme uzmanlarından gelen veriler ışığında izleyen Endeksa’nın analizlerine göre; Covid-19 salgını İstanbul'da konut fiyatlarında yüzde 7 oranında bir yükselmeye neden oldu. Bunun yanında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kira fiyatlarının da bu süreç sonunda yüzde 5 oranında yükseldiği görüldü. Salgın sonrası oluşan fiyat farkı ise şöyle oluştu. Konut satışlarında ortalama metrekare satış fiyatu 3.908 TL'ye yükselirken kiralarda ise metrekare fiyatı 18.51 TL oldu.



Koronavirüs salgını sonrasında İstanbul'da en fazla fiyat değişiminin yaşandığı bölgeler ise Küçükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Beşiktaş ve Beylikdüzü oldu. Endeksa verilerine göre koronavirüs salgını sonrası en fazla artış yüzde 26'lık artış oranıyla Küçükçekmece oldu. Küçükçekmece'nin ardından yüzde 17 ile Başakşehir ikinci, yüzde 16 ile Üsküdar dördüncü oldu. Beşiktaş ve Beylikdüzü'nde ise fiyat artışı yüzde 12 oldu.



İstanbul’un ilçelerinde talep edilen kira fiyatı en fazla artış gösteren ilçeler yüzde 18 artış oranı ile Zeytinburnu, Bağcılar ve Ataşehir oldu. Bu ilçeleri ise Küçükçekmece yüzde 11 ve Büyükçelmece yüzde 10 ile takip etti.



Emlak365.com