Cumhurbaşkanı BM Genel Kurulu'nda açıkladı! Suriye'de 100 Bin briket ev, 200 Bin konut projesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak Suriyeliler için briket evler yaptıklarını ve 200 bin konut inşası için de hazırlık yaptıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı BM Genel Kurulu'nda açıkladı! Suriye'de 100 Bin briket ev, 200 Bin konut projesi!

BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Suriye politikalarına uluslararası toplumun destek vermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeliler için yapılan ve yapılacak olan evler ile alakalı olarak da bilgi verdi.

100 BİN BRİKET EV VE 200 BİN KONUT PROJESİ!

Suriyeliler için 100 bin briket ev inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Türkiye olarak Suriye’nin çeşitli bölgelerinde şu anda 100 bin briket ev inşa ediyoruz. Bu evlerin çok önemli bir bölümünün inşasını tamamlayıp buraları Suriyelilere teslim ettik. Ayrıca bununla da kalmıyoruz. 1 milyon Suriyelinin topraklarına geri dönmelerini sağlayacak 200 bin konutun inşası için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Uluslararası toplumun destek vermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu projeleri güvenli bölgelerde inşa ediyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesi için uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç vardır. Herkesin gerekli çabayı göstermesini ve büyük bir dayanışma örneği verilmesini bekliyoruz. Mülteci krizinin çözülmesinin yolları bellidir. Yoksa kendilerine daha iyi bir gelecek aramak için yola çıkan bu masumların botlarını batırıp onları ölüme terk etmekle, sınırlara duvar örmekle, insanları kamplara doldurmakla bu krizi çözemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'A DUR DEMENİN VAKTİ GELDİ!

Yunanistan’ın mültecilere karşı yaptığı uygulamaları da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan’ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de göçmenlere yönelik zulümlerinin arttığını görüyoruz. Biz Türkiye olarak yeni Aylan bebeklerin cesetleri kıyıya vurmasın diye çırpınırken Yunanistan hukuksuz ve pervasız bir şekilde geri itmelerle Ege’yi mülteci mezarlığına çevirmektedir. Geçtiğimiz hafta 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşındaki Abdülvahap aileleriyle beraber Yunanistan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu hayatlarını kaybetmiştirler. Avrupa’nın ve BM’nin kurumlarının bu insanlık suçuna artık dur demek vakti çoktan gelmiştir.” şeklinde konuştu.