Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilde 600 bin konut inşa edeceklerini açıkladı

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli olarak meydana gelen 2 büyük depremle yıkılan 11 ili baştan inşa edeceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilde 600 bin konut inşa edeceklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilde 600 bin konut inşa edeceklerini açıkladı - AK Parti Grup Toplantısı için meclis kürsüsüne çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremden etkilenen bölgenin yeniden ihya edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. 

DEPREM BÖLGESİ BAŞTAN İNŞA EDİLECEK! 

Meclis kürsüsünden yaşanan son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinde yaşarken felaketin ardından başka şehirlere taşınan vatandaşlarımızla ilgili bir kararname yayınladık. Bu kararname ile birlikte bu vatandaşlarımızın depremle ilgili kendilerine sağlanan haklardan herhangi bir kayba uğramayacaklarını kayda aldık.

 Adres güncelleme işleri e-Devlet ya da Nüfus müdürlükleri üzerinden 27 Mart'a kadar tamamlanmalıdır. Bugüne kadar sunduğumuz arama-kurtarma, acil yardım ve geçici barınmanın ötesinde milletimize depremde yıkılan şehirleri 1 yıl içerisinde ayağa kaldırma sözümüz var. Hasar tespit çalışmalarında sona gelinmek üzere. Önümüzdeki 1 yıl sonunda 319 bin konut, toplamda 600 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan ve ya kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz.

Mevcut şehirlerimizin tarihini ve kültürünü koruyacak şekilde planlamalar yapıyoruz. İlk kazmalar vuruldu. Geçtiğimiz 20 yılda hizmete sunduğumuz 1 milyon 180 bin konut ve inşasını gerçekleştirdiğimiz 3.3 milyon kentsel dönüşüm projesinin sözünü tutacağımızın kanıtıdır" diyerek deprem bölgesini baştan inşa edeceklerini söyledi.