Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ilde farklı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verdi!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında farklı illerde değişik taşınmazlar için acele kamulaştırma yapılmasına izin veren Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı. Hangi şehirlerde, hangi projeler için acele kamulaştırma yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ilde farklı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete’de bazı Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı. Bu kararlarla beraber farklı şehirlerde çeşitli projelerin yapımı için bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu taşınmazların acele kamulaştırılması için çeşitli kurumları yetkilendirdi. Peki hangi projeler için acele kamulaştırma işlemi yapılacak?

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI YAYINLANDI!

Yayınlanan 6193 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Balıkesir’in Karesi ilçesinde bulunan bazı taşınmazlar Balıkesir Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi’nin gerçekleştirilmesi için acele kamulaştırılacak. Bu acele kamulaştırma işlemi için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan bir başka karara göre ise Konya Beyşehir Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Seydişehir’den geçen hatta bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu kamulaştırma işlemi Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılacak.

Yayınlanan 6195 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Mersin’in Mut ilçesinde Akyel-2 Rüzgar Enerji Santralinin yapımı için gerekli taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bu kamulaştırma işleminde yetkiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na verdi.

Şanlıurfa’da yapımı devam eden 154 kV Akçakale Transformatör Merkezi Projesi ile 154 kV Harran Transformatör Merkezi Projesi kapsamında belirlenen taşınmazların da acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde linyit madeni işletme sahasında maden üretiminin devam edebilmesi için belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karar verildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.