Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ankara - Afyon YHT yüksek hızlı tren projesinde son durum nedir, ne zaman bitecek?

Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ankara - Afyon YHT yüksek hızlı tren projesinde son durum nedir, ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Törende gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda merakla beklenen Afyon - Ankara YHT hızlı tren projesinin son durumu hakkında da bilgi verdi. 

İki şehir arasındaki ulaşımı sadece 1,5 saate düşürecek olan projenin bitmesi ile Ankara ve İzmir YHT hızlı tren hattı ile birleşmiş olacak. Peki, Ankara - İzmir hızlı tren projesinde son durum ne, YHT projesi ne zaman bitecek?

ANKARA - İZMİR YHT PROJESİNDE SON DURUM NE, AFYON ANKARA HIZLI TREN PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK?

20023 seçim çalışmalarına start veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehir gezilerine başlamıştı. Gezi programı kapsamında Afyonkarahisar'da düzenlenen Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Afyon'a yapılan yatırımları sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ankara-Afyonkarahisar-İzmir yüksek hızlı tren hattının yapımı sürüyor. Bu hattın 2025 yılında tamamlanmasıyla Afyonkarahisar Ankara arası 1,5 saate, İstanbul 3,5 saate, İzmir 2 saate düşecek. Tarım ve ormanda Afyonkarahisar'a 43 adet baraj, 26 adet gölet inşa ettik. 7 baraj ve bir gölet daha inşa ediyoruz. Sulama projeleriyle Afyonkarahisar'da 742 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece yıllık 1,1 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Yapımı süren 13 sulama tesisimiz ile toplam 34 bin dekar araziyi daha sulayacağız" diyerek Afyon hızlı tren projesinin en geç 2025 senesine kadar bitirileceğini söyledi.