Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı, Resmi Gazete'de Yayınlandı! Onlarca İl İçin Acele Kamulaştırma Kararları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları’na göre çok sayıda ilde bulunan farklı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı, Resmi Gazete'de Yayınlandı! Onlarca İl İçin Acele Kamulaştırma Kararları!

Resmi Gazete’nin son sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile farklı illerdeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla değişik illerdeki bazı projelerin yapılması veya devamı için taşınmazların acele kamulaştırılmasına onay verildi.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI!

Yayınlanan acele kamulaştırma kararı ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne enerji nakil hatlarının yapımı için acele kamulaştırma yetkisi verildi. Buna göre enerji nakil hatlarının güzergahına isabet eden taşınmazlar kurum tarafından acele kamulaştırılacak. Bu şekilde Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Çankırı, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Konya, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Zonguldak’ta belirlenen taşınmazlar kamulaştırılacak.

Bir diğer Cumhurbaşkanı kararı gereği enerji iletim hattı projesi kapsamında Kırklareli’nde belirlenen güzergaha isabet eden taşınmazlar için de acele kamulaştırma kararı verildi. Bu işlem için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Bolu’nun Gerede ilçesi Demirciler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve aktif fay hattı bölgesinde kalan alanın üzerindeki taşınmazlarla beraber acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilendirildi.

Çanakkale’de yapımı süren enerji iletim hattı projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Çanakkale ile Lapseki arasındaki enerji iletim hattı için yapılacak olan acele kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Tekirdağ’da yapımı devam eden enerji iletim hattının devamı için Ergene ilçesinde bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne yetki verildiği bildirildi.

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Rize’nin Güneysu ilçesinde Güneysu – Başköy İl Yolu Projesi kapsamında belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu kamulaştırma işlemini Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapacağı bildirildi.

Hatay ili, Antakya ilçesi, Emek ve Aksaray mahalleleri sınırları içerisinde kalan bazı taşınmazların üzerindeki yapılarla beraber acele kamulaştırılmasına karar verildi. Afet riskinin önlenmesi için alınan bu kararda acele kamulaştırma işleminde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilendirildi.

Çeşitli elektrik iletim hattı projelerinin yapımı için Rize ve Zonguldak’ta belirlenen taşınmazlar için de acele kamulaştırılmaları uygun görüldü. Bu kamulaştırma işlemleri için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Emlak365.com