Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yürürlüğe girdi! Özelleştirme kararları Resmi Gazete'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bazı özelleştirme kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yürürlüğe girdi! Özelleştirme kararları Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile alakalı bazı Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yayınlanan bu kararlarda kamuya ait bazı taşınmazların özelleştirilmesine dair hükme varıldı.

ÖZELLEŞTİRME KARARLARI YAYINLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan 6588 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Adana İli, Yüreğir ilçesi, Köprülü Mahallesi, 11434 ada, 2 parseldeki 14.821 metrekarelik taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilmesine karar verildiği ve bunun için de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihale yapıldığı bildirildi. Bu ihale neticesinde ilgili taşınmazın 140 Milyon TL karşılığında özelleştirilmesinin onaylandığı belirtildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan 6589 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre İstanbul’da bir taşınmaz hissesinin de özelleştirme kapsamına alındığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planının onaylandığı bildirildi. Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan bu taşınmazın İstanbul ili, Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi, 12637 ada ve 1 parselde bulunduğu belirtildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan 6590 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve daha önce özelleştirme kapsamına alınan Bursa ili, Karacabey ilçesi, Kurşunlu Mahallesi, 673 parseldeki taşınmaz için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı değişikliklerinin onaylandığı bildirildi. Bu imar planlarına yapılan itirazların reddedildiği belirtildi.

Öte yandan yine Bursa Karacabey’de Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan 10 farklı taşınmaz için de yapılan imar planı değişikliklerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığı belirtildi. Bu imar planları için de itirazların reddedildiği açıklandı.

Son olarak ise yine mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve daha önce özelleştirme kapsamına alınan İstanbul ili, Şile ilçesi, Çayırbaşı Mahallesi, 643 parseldeki taşınmaz için yapılan imar planı değişikliklerinin de itirazların reddedilerek onaylandığı açıklandı.