Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kira Bedelinden Düşük Fiyatla Ev Sahibi Yapıyoruz

İzmir'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde konuşuyor. Erdoğan sağlanan konut olanakları hakkında vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kira Bedelinden Düşük Fiyatla Ev Sahibi Yapıyoruz

İzmir'de 2020 yılında gerçekleşen ve bazı binaların yıkılmasıyla sonuçlanan depremin ardından bölgede TOKİ önderliğinde yeni konutlar inşa edilmeye başlanmıştı. İnşa edilen konutların tamamlanmasının ardından teslim töreni düzenlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÖRENDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören kapsamında yer aldı ve kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında depremzede olan vatandaşlar için sağlanan destekler hakkında bilgi verdi ve inşa edilen konutların özelliklerini açıkladı.

Konuşmasının başında depremin hemen ardından İzmir Bayraklı'da 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3649 konut ve 511 dükkan inşa etmek için hemen harekete geçildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan toplamda 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yapılması için karar alındığını söyledi. Konuşmasının devamın dabu evlerin 1 yıl içinde teslim edilmesi sözünün verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizler AK Parti'yiz, bizler söz veririz sözümüzü tutarız. 596 konut ile 145 dükkan biraz sonra sahipleriyle buluşacak. 741 konut ve dükkanı da çok yakında hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

KİRADAN DAHA UCUZ FİYATA EV SAHİBİ YAPACAĞIZ

Konutların ödeme planlarının daha önceki dönemde kamuoyu ile paylaşıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları da 220-260 bin lira bedelle sahiplerine verileceğini söyledi.

Konutlar için ilk 2 yıl ödemesiz daha sonra 240 ay vadeli ödeme planı oluşturulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2+1 evler için 740 TL, 3+1 konutlar için ise 1020 TL taksit belirlendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ödeme planına dair konuşmasını ise "Kira bedellerinden bile düşük ödeme tutarları ile vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacaklar." sözleriyle tamamladı.