Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 81 ilde o şartla kendi evini yapana 300 bin TL para yardımı yapılacak

Vatandaşın barınma sorunlarını çözmek adına Aile Bakanlığı prefabrik ev yardımı ve betonarme ev yardımı paketlerini peş peşe açıkladı. Betonarme ev yardımı, kaymakamlık fakirlere prefabrik ev hibe para desteği başvurusu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 81 ilde o şartla kendi evini yapana 300 bin TL para yardımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 81 ilde o şartla kendi evini yapana 300 bin TL para yardımı yapılacak - Türkiye yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken deprem bölgesi ilan edilen 11 ilde yaşayan vatandaşların başka illere göç etmesi ile 81 ilde kiralık ve satılık ev fiyatları bir kere daha zam yağmuruna tutulmuştu. 

Dar gelirli vatandaşların barınma sorunu yaşamaması adına kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan barınma yardımı yapılacağını ilan etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından başvurusu kabul edilecek program kapsamında şartları taşıyan kişilere betonarme ev yardımı olarak 300 bin TL, prefabrik ev alana devlet desteği programı kapsamında ise 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak. 

DEVLETİN BETONARME EV YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR, NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ödenecek olan destekler için rakamlar bir kere daha arttırıldı. Açıklanan program kapsamında barınma yardımı olarak kendi evini yapana betonarme ev yapmaları durumunda 300 bin TL, prefabrik ev yapmaları durumunda ise 200 bin TL geri ödemesiz hibe para yardımı yapılacağı ilan edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 81 ilde o şartla kendi evini yapana 300 bin TL para yardımı yapılacak

BETONARME EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER, PREFABRİK HİBE PARA YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişilerde aranılan şartlar ise:

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma,

Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartlarıdır.

 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURUSU! BETONARME EV YARDIMI BAŞVURUSU VE PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yukarıda yer alan şartları taşıyan kişiler prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek almak için başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden ya da Kaymakamlık binalarında yer alan başvuru noktaları üzerinden yapabilmektedir.