Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı: 1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Kaç TL Oldu?

Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü kutlamaları kapsamında açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti hakkında son rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Araç geçiş ücreti ne kadar, kaç TL?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı: 1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Kaç TL Oldu?

Türk mühendislerin gurur projesi olarak inşa edilen ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü resmen açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan dev köprü dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını da Türkiye'ye getirmiş oldu.

2.023 metrekare uzunluktaki orta açıklığa sahip olan köprü Lapseki ile Gelibolu ilçelerini birbirine bağlamış oldu. Köprünün inşaatı kapsamında Çanakkale zaferine atıfta bulunmak üzere pek çok özelliğe yer verildi. Cumhuriyetimizin 100. yılına atfen köprünün orta açıklık uzunluğu 2.023 metrekare olarak planlanırken kulelerde Türk bayrağının rengine yer verildi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ARAÇ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde açılacağı iddia edilen daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1915 Çanakkale Zaferi kutlamaları etkinliğinde 18 Mart tarihinde açılacağı ilan edilen köprünün resmi açılış töreni yapıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşması ile beklenen köprü geçiş ücretini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı: 1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Kaç TL Oldu?

Köprüyü resmen kullanıma açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışa özel olarak bu hafta köprüden geçişleri ücretsiz yapacaklarını belirterek "Garantili işletme döneminde de kamuya kaynak aktarmaya başlayan bu eserler, sonrasında da uzun yıllar boyunca devlete kazanç sağlamayı sürdürecektir.

1915 Çanakkale Köprüsü için otomobil geçişleri ile alakalı fiyatı, 200 lira olarak belirledik" diyerek köprünün geçiş ücretini 200 TL olarak duyurdu. Dev köprünün geçiş ücreti açılışının duyurulmasının ardından merak konusu olmuş ve araç sahipleri tarafından araştırılmaya başlanmıştı.