Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 İl İçin Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararları gereği Türkiye'nin farklı illerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 İl İçin Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de!

Türkiye'de farklı projelerin gerçekleştirilmesi veya devam ettirlmesi için bazı taşınmazların kamulaştırılmalarına yönelik acele kamulaştırma kararları yayınlanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile hangi illerde, hangi projeler için hangi taşınmazların acele kamulaştırılacağı kamuoyuna duyuruldu.

GİRESUN'DA AFETZEDE KONUTLARININ YAPIMI İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile alanan acele kamulaştırma kararlarının ilki Giresun ile alakalı oldu. 22 ve 23 Ağustos 2020 tarihinde Giresun'da büyük bir sel felaketi meydana gelmişti. Bu sel felaketinden dolayı çok sayıda vatandaşın evi hasar görmüştü. Bu evleri hasar gören vatandaşlar için ihtiyaç duyulan alanların temini amacıyla acele kamulaştırma kararı verildi. Buna göre Giresun'un Espiye, Tirebolu ve Dereli ilçelerinde bulunan taşınmazların acele kamulaştırılması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkilendirildi.

ANKARA'DA REZERV YAPI ALANI İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Ankara'nın Bala ilçesinde Göztepe Mahallesi'nde bulunan ve rezerv yapı alanı olarak ilan edilen alan içerisinde özel mülkiyete ait taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Buna göre belirtilen alandaki imar mevzuatına aykırı, ruhsatsız, iskansız ve afet riski bulunan yapıların yıkılarak sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için acele kamulaştırma işlemi yapılacak. Bu kamulaştırılacak alanlar Hazine adına tapu tescil ettirilecek. Tüm bu acele kamulaştırma işlemlerini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkilendirmesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yürütecek.

SİNOP İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Sinop ilinde tesis edilecek olan "154 kV Hamsi RES - Boyabat TM Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında güzergahta bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile bu acele kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.