Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acele kamulaştırma kararları! Resmi Gazete'de yayınlandılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acele kamulaştırma kararları! Resmi Gazete'de yayınlandılar!

Resmi Gazete’nin 30 Kasım 2022 Çarşamba tarihli sayısı yayınlandı. Yayınlanan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşların bazı taşınmazları hakkında acele kamulaştırma kararları da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan bu kararlarda acele kamulaştırma yapılacak taşınmazlar açıklanırken bu kamulaştırma işlemi için yetkilendirilen kurumlar da belirlendi.

OSMANİYE'DE KARAYOLLARI'NA KAMULAŞTIRMA YETKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla yapılacak olan acele kamulaştırmanın ilki Osmaniye ile alakalı oldu. Kadirli – Sumbas İl Yolu’nun yapımının devamı için Kadirli ve Sumbas ilçelerinde vatandaşların bazı taşınmazları acele kamulaştırılacak. Belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılması için Karayolları Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yetkilendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acele kamulaştırma kararları! Resmi Gazete'de yayınlandılar!

ENERJİ PROJELERİ İÇİN ACELEME KAMULAŞTIRMA KARARLARI!

Acele kamulaştırma kararlarından birisi de Eskişehir’deki bazı taşınmazları ilgilendiriyor. Eskişehir’de 154 kV Porsuk Trafo Merkez Projesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu acele kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne yetki verdi.

Antalya için de Cumhurbaşkanı Erdoğan bir acele kamulaştırma kararı verdi. 154 kV Kemer – Finike Enerji İletim Hattı yenileme Projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu acele kamulaştırmalar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nü yetkilendirdi.

Bir enerji projesi için de Adıyaman Merkez’de bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı. 154 kV Adıyaman Çimento TM – Atatürk HES TM Brş. N. - Börkenek Çimento TM Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kamulaştırmalar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne yetki verdi.