Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Farklı İller İçin Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları yayınlandı. Hangi illerde hangi taşınmazlar acele kamulaştırılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Farklı İller İçin Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’nin 19 Nisan 2022 Salı tarihli sayısında acele kamulaştırma kararları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararları listesinde yayınlanan bu acele kamulaştırma kararları ile bazı illerde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Çeşitli projeler için alınan acele kamulaştırma kararlarında kamulaştırma işlemini yapacak olan kurumlar da açıklandı.

AYDIN İLİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI!

Resmi Gazete’de 5424 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Aydın ili sınırları içerisinde bulunan jeotermal kaynak arama ruhsat sahasında yatırımın devamı, termin planının aksamaması, kuyuların açılması ve kuyulardan elde edilecek akışkanı taşıyacak boru hatlarının inşası amacıyla belirlenen taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırma işleminin ise Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılacağı bildirildi.

Yayınlanan acele kamulaştırma kararına göre Aydın’ın Köşk ilçesinde Mezeköy ve Uzundere mahallelerinde belirlenen parsellerin acele kamulaştırılacağı belirtildi.

OTOYOL PROJESİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Resmi Gazete’de 5425 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Çeşmeli – Erdemli – Silifke – Taşucu Otoyolu’nun Çeşmeli – Kızkalesi Kesimi Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bu acele kamulaştırma işlemi için ise Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Yayınlanan acele kamulaştırma kararında hangi taşınmazların acele kamulaştırılacağına dair de kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Buna göre Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Mahallesi, Erdemli ilçesi Çeşmeli, Sarıyer, Çarkcılı, Kargıpınarı, Elvanlı, Tömük, Pınarbaşı, Çiftepınar, Arpaçbahşiş, Karahıdırlı, Kargıcak, Tabiye, Kösbucağı, Alata, Türbe, Yüksek, Koyuncu, Üçtepe, Kocahasanlı, Lemas, Limonlu, Tırtar, Kumkuyu, Akdeniz, Merkez, Yemişkumu, Ayaş, Kızkalesi mahalleleri ile Silifke ilçesinin Boynuinceli ve Hasanaliler mahallelerinde proje güzergahına isabet eden taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Emlak365.com