Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması

Cumhur ittifakını kuran AK Parti, MHP ve BBP başkanları deprem bölgesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması - 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi ile kentsel dönüşüm projeleri bir kere daha gündeme taşınmıştı. 

Deprem sonrası en büyük hasarı alan ve can kayıpları yaşanan 11 ilde pek çok kentsel dönüşüm projesinin itirazlar ve çeşitli nedenlerle iptal edildiği ortaya çıkarken riskli olan binaların çökmesi ile can kayıpları artmıştı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI! 

Deprem bölgesini ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakı üyeleri arasında yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Başkanı Mustafa Destici ile Malatya'yı ziyaret etti. Burada kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afet yönetim sistemimizi, ülkemizin karşılaşabileceği tüm felaketleri ve sonuçlarıyla ilgili çalışmaları yürütebilecek şekilde geliştireceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda artık kimsenin kaprisleriyle, ideolojik bağnazlıklarıyla kaybedecek vaktimizin olmadığını görüyoruz.

Başta ana muhalefet olmak üzere yavru muhalefet, hepsinin kentsel dönüşümle ilgili geçmişte söylediklerinin bütün kayıtları elimizde mevcut ve bunları özellikle milletimize yansıtacağız, tekrar tekrar izleteceğiz ve kentsel dönüşümle ilgili dün bunlar neler söyledi, bugün neler söylüyor. Bak onun bedelini ödüyoruz. Artık bu bedeli kimsenin bu millete ödetme hakkı yok ve bunu da başaracağız. Bugüne kadar tecrübelerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projelerini mümkün olan en kısa sürede bitirecek öyle bir modele yöneleceğiz" dedi.