Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açması Bekleniyordu, Kilimli Sahil Yolu'nu 3. Kez Dalgalar Yuttu!

Kilimli Belediyesi tarafından yapılan ve 22 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdroğan tarafından açılacağı duyurulan Kilimli Sahil Yolu bir kere daha dalgalar tarafından yutuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açması Bekleniyordu, Kilimli Sahil Yolu'nu 3. Kez Dalgalar Yuttu!

2002 senesinde yapımına başlanan Kilimli Sahil Yolu Karayolları Yol Ağı içerisinde bulunmadığı için tamamlanamamıştı. 2011 senesinde ihale edilen projede çeşitli sorunlar nedeni ile projenin tamamlanma süresi de uzarken Kilimli Belediyesi tarafından yapılan son açıklamada ise projenin 22 Ocak 2022 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı duyurulmuştu.

Toplamda 500 milyon liraya malolduğu iddia edilen proje ilk olarak 14 Ocak tarihinde Zonguldak'ta meydana gelen şiddetli fırtına ile gündeme gelmiş, şiddetli fırtına nedeni ile yolda büyük maddi hasar meydana geldiği açıklanmıştı. Yapımı devam eden Filyos projesi içinde büyük önem taşıyan dev proje sayesinde 11 kilometrelik mevcut yol yarı yarıya indirilirken ulaşım süresi de sadece 5 dakikaya düşecekti.

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: DENİZE SIFIR YAPILAN YOL DALGALARA YENİK DÜŞÜYOR!

Sosyal medya hesabı üzerinden proje hakkında açıklama yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ”Zonguldak Kilimli Sahil Yolu İnşaatı Cumhurbaşkanı’nın yapacağı açılış için hazırlanıyor. Yanlış yapım tekniğiyle denize sıfır ve aynı kotta yapılan yol, 4.kez dalgalara teslim olmasın diye işçilerin canı tehlikeye atılıyor! Ak Parti’nin bilimle, denizle, doğayla, imtihanı” diyerek sahile sıfır yapılan projeyi eleştirdi.

Özellikle de kış mevsiminde Karadeniz'in azgın dalgalarının vurduğu sahilin hemen yanında böyle bir yolun yapılmasının yanlış olduğu ve proje güzergahının hatalı seçildiği iddia edilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da projeyi 3 kez dalgaların yuttuğunu belirterek projeyi eleştirdi.