Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzaladığı Özelleştirme Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na dair kararlar kamuoyuna duyuruldu. Hangi illerdeki hangi taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzaladığı Özelleştirme Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Resmi Gazete’nin son sayısında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na dair yeni kararlar yayınlandı. Yayınlanan Cumhurbaşkanı kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanırken Türkiye’nin farklı illerindeki farklı taşınmazların özelleştirilmesine karar verildi. Peki hangi illerdeki hangi taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı?

ÖZELLEŞTİRME KARARLARI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI!

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde Lozan Mahallesi’nde bulunan taşınmazın uygulama imar planı ve nazım imar planı değişiklikleri onaylandı. Bu taşınmaz daha önce özelleştirme kapsamına alınmıştı.

Bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ise Tekel Genel Müdürlüğü’ne ait olan bir taşınmaza ilişkin oldu. Balıkesir’in Savaştepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan taşınmazın nazım imar planı ile uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı. Bu taşınmazın özelleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilendirildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Erzincan Çayırlı ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan taşınmazın nazım imar planı ile uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu taşınmazı özelleştirme ihalesi düzenleyerek özelleştirecek.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan İstanbul Ataşehir ilçesi Kayışdağı Mahallesi’ndeki taşınmaz için yapılan nazım imar planı ve uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu taşınmazın özelleştirilmesi için yetkilendirildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan ve Yozgat Kadışehri ilçesinde Çaypınar Mahallesi’nde bulunan ilgili taşınmazın yapılan nazım imar planı ve uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu taşınmaz için özelleştirilmesi konusunda yetkilendirildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’ye ait olan Ankara Etimesgut, İstanbul Tuzla, Kırşehir Merkez’de bulunan bazı taşınmazların 31 Aralık 2025 tarihine kadar özelleştirilmesine karar verildi.