Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla 20 Bin Kişilik Yeni Levent Cami Temel Atma Töreni Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün İstanbul Levent'te Levent Camisi temel atma töreni yapılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla 20 Bin Kişilik Yeni Levent Cami Temel Atma Töreni Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün İstanbul Levent'te Levent Camisi temel atma töreni yapılacak. Bugün töreni düzenlenecek olan Levent Cami için 159 Milyon TL ihale bedeli biçilmişti.

İstanbul Levent'te yapımına başlanan Levent Camisi için bugün temel atma töreni yapılacak. Cumhurbaikanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan tören ile 20 bin kişilik caminin inşaatına hız verilecek.



CAMİ PROJESİNDE SÜLEYMANİYE'DEN ESİNLENİLDİ



Mimar Sinan'ın büyük eserlerinden olan Süleymaniye Camisi'nden esinlenen Levent Camisi 5.744 metrekarelik alana yapılacak. Yeni caminin ihale bedeli ise 159 Milyon TL olarak açıklanmıştı.



Klasik mimari özelliklere sahip olacak Levent Cami inşaatından modern inşaat teknilerinin tüm imkanları kullanılacak. Depreme dayanıklı olarak inşa edilecek olan cami ayrıca olsaı bir depremde toplanma alanı olarak kullanılabilecek.



4 KATLI OTOPARK PROJEYE EKLENDİ



Cami inşaatında 900 araçlık 4 katlı otopark ve iki çok amaçlı salon bulunacak. Caminin 4 minaresi olacak bu minarelerin ikisinin boyu 66 metre ikisinin boyu ise 77 metre olarak tasarlandı.



Levent Cami projesi Mimar Mehmet Güner tarafından çizilirken inşaat ihaleyi kazanan ASL İnşaat tarafından yapılacak.



Emlak365.com