Cumhurbaşkanı İmzaladı, Resmi Gazete'de Yayınlandı! 3 İlde Farklı Projeler İçin Acele Kamulaştırma Kararları!

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile farklı illerde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Hangi illerde hangi taşınmazlar acele kamulaştırılacak?
Cumhurbaşkanı İmzaladı, Resmi Gazete'de Yayınlandı! 3 İlde Farklı Projeler İçin Acele Kamulaştırma Kararları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan bazı Cumhurbaşkanı Kararları yürürlüğe girdi. Bu kararlar içerisinde acele kamulaştırma yapılmasını öngören 4 adet karar da yer aldı. Farklı illerde çeşitli projeler için belirlenen taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verildi. Kamulaştırılacak olan taşınmazlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamulaştırma yapacak olan kurumları yetkilendirdi.

TRABZON'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Yayınlanan 5558 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Çömlekçi ve İskenderpaşa mahallelerinde bulunan bazı taşınmazların şu anda da devam eden kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Bu karar ile sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin hızlı bir şekilde tamamlanmasının amaçlandığı bildirildi. Yapılacak olan acele kamulaştırma işlemi için ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilendirildi.

TOKİ'YE BARTIN MERKEZ'DE ACELE KAMULAŞTIRMA YETKİSİ

Yayınlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ise Bartın’da bazı taşınmazlara yönelik acele kamulaştırma kararı oldu. Bartın’ın Merkez ilçesi Dallıca Köyü’nde bulunan özel mülkiyete ait bazı taşınmazların alanda yer alan bloklar ile tabii zemin arasındaki kot farkının giderilmesi için acele kamulaştırılacağı belirtildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilendirildi.

Cumhurbaşkanı İmzaladı, Resmi Gazete'de Yayınlandı! 3 İlde Farklı Projeler İçin Acele Kamulaştırma Kararları!

RİZE GÜNEYSU'DA YOL PROJELERİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Cumhurbşkanı Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesinde Güneysu – Başköy İl Yolu Projesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ni yetkilendirdi. Ayrıca Güneysu – Büyükköy İl Yolu Ayrım – Külliye Bağlantı Yolu Projesi kapsamında da bazı taşınmazların yine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Emlak365.com