Cumhurbaşkanı imzaladı! TEDAŞ 8 ilde acele kamulaştırma kararı aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan yeni kararlar ile 8 ilde TEDAŞ enerji nakil hatları projeleri için acele kamulaştırma yapılacağını ilan etti.
Cumhurbaşkanı imzaladı! TEDAŞ 8 ilde acele kamulaştırma kararı aldı

Cumhurbaşkanı imzaladı! TEDAŞ 8 ilde acele kamulaştırma kararı aldı - 16 Şubat 2023 Tarihli ve 32106 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları kapsamında TEDAŞ tarafından yürütülen projeler için acele kamulaştırma yapılacağı ilan edildi. 

Yayımlanan iki farklı karar kapsamında toplam 8 ilde TEDAŞ tarafından inşa edilecek olan enerji nakil hatları projeleri için, proje güzergahında yer alan taşınmazların acele kamulaştırılacağı açıklandı. Söz konusu iller arasında Çankırı, Ankara, Bilecik, Hatay, Kastamonu, Konya ve Mersin illeri de yer alıyor. 

TEDAŞ ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ALINAN İLLER HANGİLERİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 16 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan kararlar kapsamında acele kamulaştırma yapılacak olan iller belli oldu. 154 kV (Çankırı-Kurşunlu) Brş.N.-Korgun OSB Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6800) kapsamında Çankırı ilinde Korgun OSB enerji nakil hattı projesi için proje güzergahında yer alan taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Cumhurbaşkanı imzaladı! TEDAŞ 8 ilde acele kamulaştırma kararı aldı

Kamulaştırma Bilgileri ve Güzergâhları Gösterilen Enerji Nakil Hatlarının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6801) kapsamında ise 7 ilde daha yine TEDAŞ'ın yapacağı projeler için kamulaştırma kararı çıktı. 

Cumhurbaşkanı imzaladı! TEDAŞ 8 ilde acele kamulaştırma kararı aldı

Enerji nakil hattı geçecek olan Ankara, Bilecik, Çankırı, Hatay, Kastamonu, Konya ve Mersin illerinde söz konusu projenin güzergahında yer alan taşınmazlar kamulaştırma kapsamına alınmış oldu.