Cumhurbaşkanlığından fahiş kira açıklaması!

Hayatlarını kurtaran ancak evleri hasar alan depremzedeler başka illere göç etmeye başlarken kiralık ev fiyatlarında bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yapması tepki çekmişti.
Cumhurbaşkanlığından fahiş kira açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremle 11 ilin büyük hasar alması ve binlerce binanın çökmesi ile Türkiye asrın felaketini yaşamıştı. Depremin üzerinden 2 hafta geride kalırken deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentler kurulurken 11 ilden tahliyeler de başlamıştı. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere depremde ağır hasar alan ve büyük yıkıma uğrayan Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Hatay'da yüzbinlerce kişi başka illere göç ederken ne yazık ki fırsatçı ev sahipleri bir kere daha ortaya çıktı. Özellikle de deprem bölgesine yakın iller ve depremzedelerin en çok tercih ettiği iller arasında yer alan Ankara'da kiralık ev fiyatlarına rekor zamlar yapıldı. 

HEM SATILIK HEM DE KİRALIK EV FİYATLARINA REKOR ZAM! 

Deprem bölgesi hakkında son durumu aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay son dönemde depremzedelerin göç ettikleri illerden gelen fahiş kira artışı ve konut fiyatlarına zam haberlerini de yakından takip ettiklerini dile getirdi. Oktay yapmış olduğu açıklamasında “Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz.

Bunu takipsiz bırakmayacağımızı, afetzedeler adına, milletimiz adına bunun hesabını sormanın boynumuzun borcu olduğunu buradan ilan ediyorum. İlgili tüm kurumlarımız bunun peşini bırakmayacaktır. Bu afet üzerinde fırsatçılıktır, insanlıkla alakası yoktur. Bunun hesabını soracağız. Afetzedeler üzerinden hiç kimsenin kazanç, prim sağlamasına müsaade etmeyeceğiz" diyerek fırsatçıların ağır bir şekilde cezalandırılacağını söyledi.