Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük afet toplu konut projesinin başlatılacağını söyleyen Bakan Murat Kurum vatandaşların hasar gören evlerine dair hasar tespit durumlarını da nasıl görebileceklerini açıkladı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlayacak!

Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AFAD Gaziantep Müdürlüğü Deprem Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te depremin etkilerine dair son bilgileri veren Bakan Murat Kurum bunun yanında depreme dair genel değerlendirmelerde yaparak önemli bilgiler verdi.

108 BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Gaziantep’te depremin acı bir tablosu olduğunu ifade eden Bakan Murat Kurum, “Gaziantep’te şu ana kadar yapılan tespitlere göre 2.529 canımızı kaybettik. 12.468 vatandaşımız da depremden dolayı yaralanmıştır. Şu anda 108 binada arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Diğer binalarda arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.” dedi.

15 BİN KONTEYNER KURULACAK

Gaziantep’te depremzedelere dair yapılacakları da açıklayan Bakan Murat Kurum, “Gaziantep’te ivedilikle 15 bin konteyner kurularak depremzede vatandaşlarımız buralara yerleştirilecekler. 500 konteynerin kurulumunu şu ana kadar tamamladık. Geri kalanını da hızlı bir şekilde tamamlayıp bu sorunu çözmüş olacağız. Ayrıca çadırlar kuruluyor ve vatandaşlarımıza çeşitli ihtiyaçlara yönelik malzemeler dağıtılıyor. Devlet ve millet burada vatandaşının yanındadır.” ifadelerini kullandı.

AFET KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLAYACAK!

Yıkılan binaların yerine yenilerinin yapılacağını da söyleyen Bakan Murat Kurum, “Türkiye genelinde deprem nedeniyle şu anda 12.141 bina ve 66.058 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit etmiş durumdayız. Buna dair planlamamızı hemen başlattık. 10 ilimizde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu konutları 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” dedi.

HASAR TESPİT DURUMU ÖĞRENİLEBİLECEK

Hasar tespitlerine dair de bilgi veren Bakan Murat Kurum, “Çevre Bakanlığı olarak ilgili birimlerimiz sahada hasar tespit çalışması yapıyorlar. Vatandaşlarımız bu hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını görebilirler. Bunun için e-Devlet ve hasartespit.csb.gov.tr adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerdeki hasar durumuna dair bilgilere ulaşılabilir.” şeklinde konuştu.