Cüneyt Arkın'ın vasiyetnamesi miras krizi çıkardı!

Türk sinemasının efsane isimlerinden olan Cüneyt Arkın’ın vefatının ardından vasiyetnamesi kriz çıkardı.
Cüneyt Arkın'ın vasiyetnamesi miras krizi çıkardı!

Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın 28 Haziran 2022 tarihinde 84 yaşında hayata veda etmişti. Cüneyt Arkın’ın vefatı tüm Türkiye’de büyük bir üzüntüyle karşılanırken bugünlerde ailesi miras meselelerinden mahkemelik oldular. Cüneyt Arkın’ın İstanbul Beşiktaş’ta bir gayrimenkulü olduğu ve bu gayrimenkulü sağlığında bir vasiyetname yazarak kimlere bıraktığını belirlediği ortaya çıktı.

VASİYETNAME KRİZİ!

Cüneyt Arkın hayattayken 14 Nisan 2009 tarihinde kendi el yazısı ile bir vasiyetname yazmıştı. Herkesten gizlenen bu vasiyetname usta oyuncunun hayatını kaybetmesinin ardından ortaya çıktı. Cüneyt Arkın’ın ailesine vasiyetname İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açıklandı. Bu vasiyetnamede Cüneyt Arkın’ın ilk evliliğini yaptığı Güler Mocan’dan olan kızı Filiz Cüreklibatır’a yer vermemesi krize neden oldu.

Babasının vasiyetnamesinde kendisine yer vermemesi ve kendisine herhangi bir miras bırakmaması üzerine Cüneyt Arkın’ın kızı Filiz Cüreklibatır vasiyetnameye itiraz etti. Mahkemeye başvurduğu iddia edilen Filiz Cüreklibatır’ın babasının mirasından pay talep ettiği bildirildi.

Cüneyt Arkın’ın vasiyetnamesinin bazı ayrıntıları da kamuoyuna yansıdı. Buna göre Cüneyt Arkın’ın Beşiktaş Levent’te bir gayrimenkulü bulunuyordu. Bu gayrimenkulü usta oyuncu eşi Betül Cüreklibatır ve oğulları Murat Cüreklibatır ile Kaan Polat Cüreklibatır arasında paylaştırdı.

Vasiyetnamenin açıklanmasının ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Cüneyt Arkın’ın kızı Filiz Cüreklibatır ise vasiyetnamenin iptal edilebilmesi için hukuki girişimde bulunma hakkını kullanacağı iddia edildi. Yasalara göre babanın mirasında çocukların saklı payı bulunmakta. Bu gerekçe ile Filiz Cüreklibatır miras hakkını talep edebilecek. Mahkeme heyeti bu talebi uygun görürse vasiyetname geçersiz sayılacak ve miras paylaşımı yasalara göre belirlenen paylarla yapılacak.