Dar Koridor Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evin hemen girişinde misafirlerinizin karşıladığınız ve ilk izlenimin oluştuğu en önemli yer olan antreler bu nedenle çok büyük bir öneme sahiptir.
Dar Koridor Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evin hemen girişinde misafirlerinizin karşıladığınız ve ilk izlenimin oluştuğu en önemli yer olan antreler bu nedenle çok büyük bir öneme sahiptir.

Geniş antreler her zaman için tercih edilirken bazı evlerde ise ne yazık ki dar koridorlar ve antreler kullanılmaktadır. Peki, dar koridor dekorasyonu nasıl olmalı? Öncelikle dekorasyon konusunda karar vermeden önce mutlaka farklı alternatifleri değerlendirmeniz ve bunlar arasında karar vermeye çalışmanız en önemli önceliğiniz olmalıdır. Bu sayede en doğru kararı verdiğinizi bilmenin rahatlığı ile sonradan pişmanlık duymanın önüne en başta geçmiş olursunuz.



Dar Antreler İçin Nasıl Bir Seçimde Bulunulmalıdır?





Dar bir antreniz bulunuyorsa bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kesinlikle doğru portmanto seçimidir. Zaten dar olan alanı daha da daraltmayacak, mümkün olan en iyi depolama alanını size sunacak olan projeyi belirlemeniz gerekir. Bu sayede dar alanı en iyi şekilde kullanarak dekorasyonu tamamlamış olursunuz. Koridorlar genelde evlerin en az ışık alan bölgelerinden biri olduğu için koyu renkler yerine açık renklerin tercih edilmesi çok daha doğru olacaktır. Bu vestiyerin sürgülü kapaklı olarak tasarlanması da hem günlük hayatta oluşacak dağınıklığın saklanması hem de daha az tozlanmasını sağlaması açısından yarar sağlayacaktır.



Antre Aydınlatması Nasıl Olmalı?



Dar olan antrelerde aydınlatma çok daha önemlidir. Çünkü ortam doğru şekilde aydınlatılırsa daha geniş gözükmesi sağlanabilir. Daha karanlık olan antreler olduğundan daha da dar görünecek ve kasvetli bir hava yaratacaktır. Aydınlatmanın başarılı bir şekilde yapılması için uzun bir koridorunuz varsa son dönemde popüler olan asma tavan modelleri de tercih edilebilir. Aydınlatmalı asma tavan modelleri uzun koridorlarda son derece şık bir görüntünün oluşmasını sağlarken aynı zamanda ortamın daha geniş görünmesini de sağlayacaktır.