Demokrasi ve Özgürlükler Adası Yassı Ada Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açılıyor!

27 Mayıs günü gerçekleştirilen askeri darbenin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yargılandığı Yassı Ada özel bir çalışma ile Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak kültür ve turizm merkezi haline getirilmişti.
Demokrasi ve Özgürlükler Adası Yassı Ada Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açılıyor!

27 Mayıs günü gerçekleştirilen askeri darbenin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yargılandığı Yassı Ada özel bir çalışma ile Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak kültür ve turizm merkezi haline getirilmişti. Yapılan çalışmalarda sona gelindi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün adanın açılışı gerçekleştiriliyor.

Corana virüs salgınına rağmen çalışmalarına devam edilen Demokrasi Adası için beklenen açılış tarihi geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Ada için program belli oldu.



2015 YILINDA BAŞLANAN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI!



Hatırlanacağı üzere Demokrasi ve Özgürlükler Adası için ilk çalışmalar 2015 yılında başlamıştı.



Yürütülen çalışmalar kapsamında Yassı Ada projesinde 125 yatak kapasiteli otelin yanı sıra 30 bungalov ev ve 600 kişi kapasitesine sahip Adnan Menderes Kongre Merkezi de inşa edilmişti. Bunlara ek olarak adaya ziyarete gelen kişilerin yararlanabileceği cami ve kütüphanelere de yer verildi.



O dönemde yaşananlara gönderme olarak “Demokrasi Feneri”, “Sonsuzluk İskelesi”, “Özgürlük Platformu”, “Demokrasi Şehitleri Anıtı" adı verilen yapıların yanı sıra darbe yargılamalarının gerçekleştirildiği kapalı spor salonu da müze olarak yer aldı.



İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise 27 Mayıs darbe yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulunarak “Bağımsızlığımız, demokrasimiz ve ulusal güvenliğimiz yarın (bugün) 60. yılını dolduran zalim 27 Mayıs darbesi gibi, nice darbe ve muhtıralarla, terör saldırılarıyla ve demokrasiyi akamete uğratmak isteyen pek çok girişimle mücadele etmek zorunda kalmıştır.



Tamamı, esasında millet ile vesayet odakları arasında bağımsızlık temelinde yürüyen bu mücadelede, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ‘daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük’ ilkesi hayata geçirilerek büyük bir mesafe katedilmiştir” ifadeleri ile adanın önemine değinmişti.



AÇILIŞI BUGÜN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILIYOR!



Projenin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılırken korana virüs salgını nedeni ile açılışa sınırlı sayıda kişi davet edildi. Virüs salgını sonrasında normalleşme sürecinin başlaması ile ada vatandaşların da ziyaretlerine açılacak.



Emlak365.com