Depolar Altın Oldu! Hurdalık Depo Fiyatları Alev Aldı, Kiraları 150 Bin Lirayı Aştı

Emlak fiyatlarında yaşanan aşırı değerlenme konut ve arsa fiyatlarının yanı sıra depo fiyatlarına da sıçradı. İzbe depoların fiyatları bile milyonları aştı.
Depolar Altın Oldu! Hurdalık Depo Fiyatları Alev Aldı, Kiraları 150 Bin Lirayı Aştı

Koronavirüs salgınında yaşanan dalgalanmanın etkileri ne yazık ki ekonomi üzerinde hissedilmeye devam ediyor. Pandemi döneminde getirilen seyahat yasakları, uçuş kısıtlaması ve ülkelerin sınırlarını kapatması ile beraber büyük bir tedarik krizi yaşanmıştı.

Tedarik zincirinde yaşanan kırılma nedeni ile yabancı üreticiler alımlarının büyük bir bölümünü ülkemize kaydırmıştı. Üretim ve ihracat rakamlarında yaşanan sert yükseliş sanayicilerin tesislerini ve depolama alanlarını büyütme ihtiyacını ortaya çıkarırken bu da fabrika, sanayi arsası, depo fiyatlarında rekor artış yaşanmasına neden oldu.

ÜRETİM, İŞYERİ VE DEPO FİYATLARINA 5 KAT ZAM GELDİ!

Yaşanan yoğun talep artışı ile beraber depo, üretim ve işyeri fiyatlarında da rekor artışlar yaşandı. Yaşanan durumu değerlendiren Gürmaksan Hidrolik Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Erkmen pandeminin başlamasından yaklaşık 6 ay sonra tedarik zincirinde kırılma yaşandığını ve siparişlerin Türkiye'ye kaydığını söyledi.

Depolar Altın Oldu! Hurdalık Depo Fiyatları Alev Aldı, Kiraları 150 Bin Lirayı Aştı

Erkmen "Üretim ve ihracatta yükseliş oldu. Bu da iş yeri, depo ve üretim tesisi ihtiyacını artırdı. Şimdi sanayicide ve KOBİ'de en büyük sorun üretim yeri bulunamaması. Mevcut yerlerin fiyatları beş kat arttı. Sadece hazır dükkan veya depo değil, fabrika ve fabrika arsa fiyatları da yükseldi. Bu da üretim süreçlerini zaman zaman tıkıyor" diyerek yaşanan yükselişin artık fırsatçılık boyutuna kaydığını söyledi.

Durum böyle olunca Organize Sanayi Bölgesinde yer alan en izbe deponun bile fiyatı 20 milyon liraya ulaşırken, online satış sitesinde 700 m2 büyüklüğe sahip bir deponun 20 milyon liraya, 1000 m2 büyüklüğe sahip bir atölyenin ise 24 milyon liraya satışa çıkması büyük şaşkınlık yarattı.

Emlak365.com