Deprem Anında Bile Hizmet Verecek Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımları ile Kalyon İnşaat tarafından inşa edilen Kartal Dr.
Deprem Anında Bile Hizmet Verecek Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımları ile Kalyon İnşaat tarafından inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı. İnşaatın yapımında zeminde kullanılan sismik izolatörler sayesinde deprem anında bile hizmet vermeye devam edecek olan hastane İstanbul'un sağlık sektöründeki gücüne güç katacak. Detaylar haberimizde...

İstanbul'un şehir hastaneleri projeleri arasında yer alan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi bugün düzenlenen özel açılış töreni ile hizmet vermeye başladı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 1987 YILINDA AÇILAN ESKİ HASTANE DEPREME DAYANIKSIZDI!



Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski hastanenin hem kapasite olarak yetersiz olduğunu hem de yıkılma riski bulunduğunu belirterek "Ayrıca eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Biz de İstanbul sismik Riskin Azaltılması projesi kapsamında, eski hastanemizi yıktık, yerine de ileri teknolojiye sahip, altyapı bakımından güçlü bir sağlık tesisi inşa etmeye karar verdik.



Hastanemiz toplam 1105 yatak kapasitesine sahip. Hastane bina zemininde bulunan 855 adet izolatör ile İstanbul'un en dayanıklı tesislerinden birisi olmuştur. Burada kanser cerrahisi başta olmak üzere senede 100 bin ameliyat yapılmasını öngörüyoruz. Hastanemizi 150 yataklı onkoloji hastanesiyle daha da büyüteceğiz. Çok kısa sürede inşa ettiğimiz veya hizmete girme vaktini öne aldığımız hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendirdik" sözleri ile yeni hastane hakkında bilgi verdi.



Yeni hastanenin inşaatında kullanılan sismik izolatörler sayesinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi deprem esnasında dahi kesintisiz olarak sağlık hizmetleri vermeye devam edecek.



Emlak365.com