Deprem bölgesinde 10 ildeki binalar için yeni karar

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde ki binaların inşaatını ay sonuna kadar başlatacaklarını açıkladı.
Deprem bölgesinde 10 ildeki binalar için yeni karar

Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depremi 10 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya da nerede ise sağlam bina kalmazken bölgede arama kurtarma çalışmalarının sona ermesi ile enkaz kaldırma çalışmaları da başladı.

Bölgede Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları da başladı. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Murat Kurum bölgede depremde etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını çözmek adına çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

DEPREM BÖLGESİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında 10 ilde 307 bin 763 bina için inceleme çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. İncelenen binalardan 41 bin 791'i için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını belirten Bakan Murat Kurum şu an için Gaziantep'teki can kaybının 3 bin 729'a ulaştığını, arama kurtarma çalışmalarıyla enkazdan kurtarılan vatandaşların sayısının da 15 bin 10 'a ulaştığını duyurdu. 

 Halen 18 enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Murat Kurum "Az önce Kahramanmaraş'ta da 185'inci saatte 10 yaşındaki Ayça kızımızın canlı bir şekilde kurtarılışını izledik. Emin olun buradaki herkes, enkaz altındaki sanki kendi yakınıymış gibi mutlu olduk. İnşallah tüm enkazlarımızda da aynı motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz" diyerek 10 ilde inşaat çalışmalarına ay sonunda başlanacağını dile getirdi.