Deprem konutları 3 etapta yapılacak! İlk konutların ihalelerinin tarihi belli oldu!

Deprem felaketi yaşanan illerde yeniden inşa edilecek olan deprem konutları hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Deprem konutları hakkında bilgi veren Bakan Murat Kurum, konutların 3 etapta inşa edileceğini ifade etti.
Deprem konutları 3 etapta yapılacak! İlk konutların ihalelerinin tarihi belli oldu!

Deprem felaketi yaşanan illerde artık arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi. Bu süreç depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarla devam ediyor. En önemli süreç ise depremzedelerin barın sorunlarına kalıcı çözüm olacak deprem konutlarının inşası olacak. İnşa edilecek deprem konutlarına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

DEPREM KONUTLARININ İNŞA EDİLECEĞİ ALANLAR BELİRLENİYOR

Deprem konutlarının nereye yapılacağına dair karar verebilmek için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem konutlarının inşa edileceği alanları belirlemek için kapsamlı bir çalışma başlattık. Yerleşim yerinin fay hattına olan mesafesi, zemin kalitesi, şehrin büyüme öngörüsü, kentin ihtiyaçları, yerel dinamikler gibi detaylarla inceleme yapıyoruz. Biz bu yeni yerleşim yerlerini en güvenli alanlara kuracağız.” dedi.

ÜÇ ETAPTA YAPILACAK!

Deprem konutlarının üç etapta inşa edileceğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Biz yapılacak deprem konutlarını üç etaba ayıracağız. İlk önce şehrin çeperinde rezerv alanlarda konutlarımızı inşa edeceğiz. Sonrasında şehrin içinde uygun alanlar varsa oraya konut inşa edeceğiz. Yine aynı şekilde şehir merkezinde uygun alan imkanı varsa orada da konut inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İNŞAATLAR MART AYINDA BAŞLIYOR!

Deprem konutlarının ne zaman yapılacağına dair de bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Mart ayı içerisinde 30 bin deprem konutumuzun ihalesini yapacağız. Yine mart ayında depremden etkilenen illerimizin tamamında şantiyelerimiz çalışmaya başlayacak. Yani Mart ayında inşaatlarımızı yükseltmeye başlayacağız. Bir yıl içerisinde de tüm konutları inşa etmiş ve vatandaşlarımızı güvenle yaşayacakları evlerine kavuşturmuş olacağız.” şeklinde konuştu.