Deprem konutları ne zaman, hangi illere yapılacak? Konutlardan kimler faydalanabilecek?

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından depremden etkilenen 10 ilde pek çok konut yıkılmıştı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlar için konut yapılacağı açıklandı.
Deprem konutları ne zaman, hangi illere yapılacak? Konutlardan kimler faydalanabilecek?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgesi ilan edilen 10 ilde depremzede vatandaşlar için yardımların yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından ise geçtiğimiz günlerde AFAD merkez binasında deprem üzerine kararlar almak amacı ile Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. 

Bu toplantıda depremden etkilenen vatandaşlarımız için destek olmak için yardımların nasıl yapılacağı konusunda kararlar alındı. Alınan bu kararların arasında da binlerce binanın yıkıldığı illere yeniden konut yapılacağı idi. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "30 bin konutun inşasına hemen başlayabiliyoruz. Kademeli olarak birkaç ay içerisinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır." ifadeleri ile depremden etkilenen vatandaşlara da bu konuda duyuru yaptı. 

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Yapılan bu açıklamanın ardından deprem konutları hakkında merak edilenler artmaya başladı. Konu ile ilgili bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldı. 30 bin konutun inşası hakkında açıklamalar yapan Bakan Kurum, şu an konutların projelendirme aşamalarının gerçekleştirildiğini ifade etti. Zemin açısından bakıldığı zaman ise fay hattından uzak bölgelere 105 metrekare 3+1 dairelerin yapılacağı ifade edildi. Bu konutların Mart ayının başında inşaatına başlanacağı öğrenildi. 

DEPREM KONUTLARI NEREYE YAPILACAK? 

Depremin en çok etkilerinin görüldüğü ve binlerce binanın yıkıldığı 10 il olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya illerine yapılmasının beklendiği ifade edildi. Dün yapılan açıklama ile birlikte Elazığ da deprem bölgesi ilan edilmişti. Bu ilde de herhangi bir şekilde konut inşa edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. 

DEPREM KONUTLARINDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK? 

Yapılan son açıklamaların ardından deprem konutlarından kimlerin faydalanabileceği de merak edilenler arasında yer almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Bölgede yeni inşa edilecek konutlar ve şehirlerle ilgili hazırlıklara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ’miz tarafından başlanmıştır. Kaybedecek tek bir dakikamız bile olmadığının bilinciyle hasar tespiti biten her yerde derhal inşaat çalışmalarına geçeceğiz." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte evi yıkılan, kullanılamaz hala gelen kişilerin bu konutlardan faydalanabileceği öğrenildi.