Deprem profesörü Görür'den 25 Ekim güneş tutulması uyarısı geldi deprem habercisi mi?

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür Türkiye'den de görülecek olan 25 Ekim güneş tutulması öncesi kritik açıklamalarda bulundu. Güneş tutulması deprem habercisimi, depreme neden olur mu?
Deprem profesörü Görür'den 25 Ekim güneş tutulması uyarısı geldi deprem habercisi mi?

25 Ekim 2022 tarihinde yaşanacak olan güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. 17 Ağustos depremi öncesinde de güneş tutulması yaşanmış olması yeni tutulmanın endişe yaratmasına neden olurken konu hakkında kritik açıklamalar Türkiye'nin önemli deprem profesörleri arasında yer alan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapıldı. 

Sürekli olarak kendisine güneş tutulması konusunda sorular geldiğini belirten Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması ile endişe yarattı. Görür 25 Ekim tarihinde yaşanacak olan güneş tutulmasının "bardağı taşıran son damla" olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar... 

25 EKİM GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Evet 25 Ekim tarihinde yaşanacak olan güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. 

GÜNEŞ TUTULMASI DEPREME NEDEN OLUR MU, DEPREMİ TETİKLER Mİ?

17 Ağustos depremi öncesinde de güneş tutulması yaşanması vatandaşlar arasında panik yaşanmasına neden olurken konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan deprem profesörü Naci Görür "Kimi takipçilerim soruyor. Bu ay güneş tutulması olacak. 17 Ağustos 1999 depreminden önce de olmuştu. Endişeliyiz hocam ya tekrar olursa diyorlar. Ay Dünya ile Güneş arasına girdiğinde bu olay gerçekleşir. Bu olay sırasında üç gezegen de aynı sırada olduğu için Dünya üzerine daha fazla çekim uygularlar" diyerek uyarılarda bulundu. 

Normal koşullarda oluşan çekim kuvvetinin depreme neden olmayacağını belirten Görür faylarda aşırı biriken strese dikkat çekti. 

Görür yaşanan güneş tutulmasının bardağı taşıran son damla olabileceği uyarısı yaptı.