Deprem testini geçemeyen Kocaeli'nde Hükümet Konağı yıkılıyor

Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Kocaeli'nde yapı denetimleri tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda denetimden geçen Kocaeli Karamürsel Hükümet Konağı hakkında yıkım kararı çıkı.
Deprem testini geçemeyen Kocaeli'nde Hükümet Konağı yıkılıyor

Türkiye peş peşe gelen depremlerle sarsılmaya devam ederken 81 il genelinde yapı denetim çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda deprem riski yüksek iller arasında yer alan Kocaeli ilinde de deprem denetimleri yapılırken resmi kurumlara ait binalarda kapsam içerisine alınmıştı. 

Kocaeli Karamürsel Hükümet Konağı yapılan deprem testinden ne yazık ki geçemedi. Hükümet Konağı deprem dayanıklılık testinden geçemezken bu nedenle hakkında yıkım kararı verildi. Karamürsel Hükümet Konağı büyük bir hızla boşaltılırken yıkım çalışmaları da başladı. 

KARAMÜRSEL HÜKÜMET KONAĞI NEDEN YIKILIYOR?

Kocaeli Karamürsel Hükümet Konağı yapılan deprem dayanıklılık testinden ne yazık ki geçemedi. Binanın depreme karşı yüksek riskli olduğu belirtilirken acil olarak boşaltılmasına karar verildi. 4 Temmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Karamürsel Hükümet Konağı bu nedenle hızla boşaltıldı. 

 6 katlı bina acil kodu ile boşaltılırken Karamürsel Kaymakamlığı ve Karamürsel Belediyesi ekipleri tarafından binanın yıkım çalışmalarına başlandı.