Deprem uzmanından korkutan açıklama! O ilde büyük depremler olacak, hazırlık yapılsın!

Yıldız Teknik üniversitesi Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şükrü Ersoy korkutan bir deprem uyarısı yaptı. Büyük depremler olacak diyen deprem uzmanı bir ili ve ilçeyi ikaz etti.
Deprem uzmanından korkutan açıklama! O ilde büyük depremler olacak, hazırlık yapılsın!

Son dönemlerde orta ve düşük şiddetli depremlerle dikkat çeken Hatay’ın Kırıkhan ilçesi için korkutan bir uyarı geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı bilimsel bir toplantıda çok dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin deprem konusunda dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildiren deprem uzmanı büyük depremler olabileceğini söyledi.

DEPREM UZMANINDAN UYARI!

Deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Son olarak 18 Aralık’ta 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu Hatay ve çevresinde kuvvetli bir şekilde hissedildi. Küçük yapılarda bazı hasarlara neden oldu. Bu deprem bizler için olağan haberler. Kırıkhan ve çevresi ile Amik ovasından büyük bir fay hattı geçiyor. Bu bölgede geçmişte çok büyük depremler yaşanmış. Bölge gevşek bir zemin üzerinde duruyor. O zemin üzerindeki yapılar da geçmişte bu depremlerden çok etkilenmişler.” dedi.

MEVCUT YAPI STOKU DEPREMDE ÇOK HASAR GÖRÜR!

Gerçekleşen depremin çok şiddetli olmamasına rağmen insanlara büyük endişe verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bölgede 4.8 şiddetinde bir deprem oldu ama oradaki enerji tükenmedi. Dolayısıyla çok büyük depremler hala daha olabilir. Kırıkhan ilçesinden geçen fay hattı Kızıldeniz’e kadar kuzey ve güney doğrultulu olarak uzanıyor. Bu fay hattı geçmişte büyük depremler üretti ve gelecekte de şiddetli depremler olabilir. Bölgede yöneticiler yapı stoklarını denetleyerek mevcut yapıların kentsel dönüşümlerle yenilemeleri gerekiyor. Yarın deprem sizi beklemeyecek. Yapıları sağlam yaparsanız korkacak bir durum olmaz. Mevcut yapı stoku ile depremi karşılarsanız çok sayıda bina hasar görür.” ifadelerini kullandı.

KIRIKHAN İLÇESİNE UYARI!

Kırıkhan ilçesinin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Kırıkhan bir deprem bölgesi ve burada deprem olmayacak diyemeyiz. Gelecekte mutlaka bu bölgede büyük depremler olacak. Hatta yakın gelecekte de bu depremle karşılaşabiliriz. Kırıkhan merkezli tüm köyler bu depremden etkilenirler. Yapılacak olan yerleşim yerlerini ovadan dağlara çekmektir. Dağlık bölgeler daha güvenli olacaktır. Buna dair çalışmalar ivedilikle yapılmalıdır. Yoksa ağır bedeller ödenmek zorunda kalınabilir.” şeklinde konuştu.