Depremde yıkılan binalar için 768 kişi hakkında işlem yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilde binlerce bina yıkılarak enkaz haline gelirken 45 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
Depremde yıkılan binalar için 768 kişi hakkında işlem yapıldı

Depremde yıkılan binalar için 768 kişi hakkında işlem yapıldı - Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilde binlerce bina yıkılarak enkaz haline gelmişti. 

Çöken binalar ne yazık ki binlerce kişiye mezar olmuş, 45 binden fazla kişi evlerinin yıkılan enkazı altında kalarak hayatlarını kaybetmişti. Bir yandan yıkılan binaların enkazı altında kalan canları kurtarmak için arama kurtarma çalışmaları başlatılmış, bir yandan da sorumluların cezalandırılması adına enkazlardan delil toplama işlemleri yapılmıştı. 

DEPREMDE YIKILAN BİNALAR HAKKINDA 768 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI! 

6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen büyük deprem felaketi 45 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken 11 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 768 şüpheliden adliyeye sevk edilen 237'si tutuklandı.

Enkazların her birinden kaldırma işlemleri yapılmadan önce karot numuneleri alınmaya devam ederken alınan numuneler üzerinden yürütülen soruşturmalarda tutuklamalar ve adli işlemler sürüyor.