Depremzedeler için Evim Yuvan Olsun kampanyası başladı!

Türkiye yaşanan büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken hayırseverler ve depremzedeleri bir araya getirecek yeni bir platform kuruldu.
Depremzedeler için Evim Yuvan Olsun kampanyası başladı!

Depremzedeler için Evim Yuvan Olsun kampanyası başladı! Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelmesine rağmen toplam 11 ilde büyük yıkıma neden olan asrın felaketi sonrasında tüm Türkiye tek yürek haline gelerek depremin yaralarını sarmak için çalışmalara başlanmıştı. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman, Hatay ve Gaziantep illerinde de nerede ise hasarsız bina kalmazken yıkılan binlerce bina nedeni ile milyonlarca kişi de evsiz kalmıştı. Depremde enkaz altında kalan 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken hayatta kalanlar için ise barınma sorunları baş göstermişti. 

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Depremde yaşanan insanlık dramı her geçen gün büyürken depremzedeler için yardım kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor. Depremin vurduğu illerde yaşayan ve evi yıkılan kişiler için evim yuvan olsun kampanyası başladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamasında Türkiye’de yaşayıp ikinci evi olan ya da yurt dışında yaşayıp Türkiye’de ikinci evi olan, kullanmadıkları evlerini veya yazlık evlerini depremzede ailelerin kullanımına bedelsiz olarak sunmak veya evlerini uygun şartlarda depremzede ailelerin oturması için kiralamak isteyen hayırseverlerimiz, gönül rahatlığıyla evimyuvanolsun org sitesinden başvurabilirler" diyerek başvuru adresini açıkladı. 

Oktay detayları da paylaşarak "Eğer bu siteden başvurabilirlerse bu defa bu evler kaymakamlıklarımız aracılığıyla süreli olarak depremzede ailelerimizin, özellikle dezavantajlı depremzede ailelerimizin, kullanımına sunacağız" diyerek ev sahibi ile depremzedenin yüz yüze getirilmeyeceğini, kaymakamlıkların garantörlüğünde işlemleri yapacaklarını söyledi.