Depremzedeler için yeni kampanya! Askıda Ev

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile 9. gün itibari ile 32 bin insan hayatını kaybederken binlerce insanda evsiz kalmıştı. Deprem bölgesinden 100 binden fazla insan tahliye edilirken depremzedeler için askıda ev kampanyası başladı.
Depremzedeler için yeni kampanya! Askıda Ev

Sabaha karşı 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkez üslü 7.7 şiddetindeki deprem ile Türkiye büyük bir felakete uyanmıştı. Deprem 10 ilde büyük hasara neden olurken aynı gün arama kurtarma çalışmaları devam ederken bu seferde Kahramanmaraş Elbistan merkez üslü 7.6 şiddetindeki ikinci bir deprem meydana gelmişti. 

İkinci deprem nedeni ile ilk depremde yıkılmayan ancak hasar alan binalar yıkılmış, az hasar alan binalar ise ağır ve orta hasarlı binalar haline gelmişti. Deprem sadece Kahramanmaraş'ta değil aynı zamanda Gaziantep, Hatay, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis'te de büyük yıkıma neden olmuştu. 

DEPREMZEDELER İÇİN YENİ İYİLİK HAREKETİ! ASKIDA EV NEDİR?

Depremde enkaz altında kalan binlerce vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybederken hayatta kalanlar için ise yaşam mücadelesi başlamıştı. Özellikle de bölgede kış mevsimi koşulları nedeni ile barınma sorunu yaşanırken pek çok kişi ise bölgeden tahliye edilmişti. 

Zingat Genel Müdürü Mehmet Erkek yaptığı açıklama ile deprem mağdurları için askıda ev kampanyası başlattıklarını açıkladı. Erkek açıklamasında "İstanbul Ankara, İzmir olmak üzere evini paylaşmak isteyen var. Mardin Nusaybin'den bile var" diyerek amaçlarının boşta duran yazlık ev başta olmak üzere evi olan kişilerle depremzedeleri birleştirmek olduğunu belirterek sistemin devreye girmesi ile 150 depremzedenin hemen başvuru yaptığını, 50 ev sahibinin ise evini paylaşmak için sisteme kayıt olduğunu dile getirdi.