Depremzedelerden fahiş kira isteyen ev sahiplerine TİHEK ceza yağdıracak!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem nedeni ile 11 ilde büyük yıkım yaşanırken canını kurtaran vatandaşların barınma sorunları baş göstermişti. Göç eden vatandaşlar bu seferde fahiş kira zamları mağdur edilmişti.
Depremzedelerden fahiş kira isteyen ev sahiplerine TİHEK ceza yağdıracak!

Depremzedelerden fahiş kira isteyen ev sahiplerine TİHEK ceza yağdıracak! 6 Şubat Kahramanmaraş depremi tarihe asrın felaketi olarak geçerken 11 ilde pek çok bina yıkılmış, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da nerede ise sağlam bina kalmamıştı. 

Yaşanan deprem felaketinde canını kurtarmaya çalışan depremzedeler artçı deprem fırtınasının sürmesi nedeni ile yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalmışlardı. Depremzedelerin göç ettikleri illerde pek çok vatandaş yardım kampanyaları düzenlerken bu dayanışmaya bazı kötü niyetli ev sahipleri gölge düşürmüştü. 

İNSANLIK ENKAZ ALTINDA KALMASIN! FAHİŞ ZAM YAPAN EV SAHİPLERİ YANACAK

Depremde zaten evlerini, eşyalarını ve en önemlisi sevdiklerini kaybeden yüzbinlerce kişi bölgeden tahliye edilmeye devam ederken bazı fırsatçı ev sahiplerinin yaptıkları fahiş zamlar "insanlık enkaz altında kaldı" yorumlarına neden olmuştu. Özellikle de depremzedelerin yoğun olarak göç ettikleri yakın illerde kiralık ev fiyatlarına bir gecede gelen yüzde 400'lük zamlar ağızları açık bırakmış ve büyük tepki çekmişti. 

Konu hakkında bir açıklamada Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç tarafından yapıldı. Kılıç yaptığı açıklamasında depremzedelere yönelik olarak yapılan böylesi bir zammın ve fırsatçılığın insan hakları ihlali olduğunu belirterek ağır parasal ceza yaptırımlarına gideceklerini belirterek uyarılarda bulundu. Yine depremzedelere ev kiralamamak ta aynı şekilde suç kapsamına girerken bu kişilere ağır parasal cezalar kesileceği ifade edildi.