Depremzedelerin göç ettiği ilçede kiralara üst sınır getirildi!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem 11 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirirken depremzedeler yakın illere göç etmeye başlamıştı.
Depremzedelerin göç ettiği ilçede kiralara üst sınır getirildi!

Türkiye tarihinin en büyük depremi olarak asrın felaketi adı ile tarihe geçen Kahramanmaraş depremi 11 ili yıkıp geçmişti. Yaşanan depremin ardından 18. güne girilirken Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir yandan çadır kentler kurulurken bir yandan vatandaşlar ağır kış koşullarını çadırda geçirmemek için göç etmeye devam ediyor. 

Depremzedelerin en çok göç ettikleri şehirler arasında yer alan Şanlıurfa'da boş ev bulmak gelen göçle zorlaşırken boş evler için talep edilen kiralarda da yükseliş yaşandığı dikkat çekti. Bölgede kiralık ev fiyatları yakın mercek altına alınırken konu hakkında bir açıklamada Birecik Kaymakamı Kadir Duman tarafından yapıldı. 

KİRALIK EV FİYATLARINA FAHİŞ ZAM YAPAN EV SAHİPLERİ YANDI! 

Şanlıurfa'da da ev kiraları gerek Şanlıurfa'nın de depremden etkilenmesi gerekse de deprem bölgesinden kaçan depremzedelerin bu illere göç etmesi nedeni ile büyük bir hızla yükselişe geçmişti. Yaşanan yükselişe dikkat çeken Birecik Kaymakamı Kadir Duman "Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor.

Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir. İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir. Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum." diyerek kurallara uymayan ve fırsatçılık yapan kişilere uyarıda bulundu.