Dev şirket yeni gayrimenkul yatırımları için İstanbul, Antalya ve Bodrum'da arazi arıyor!

Türkiye’de bugüne kadar 2,5 milyar doların üzerinde yatırım yapan Emaar Grubu yeni yatırımları için arazi arayışına başladı. Şirket konut projeleri için İstanbul’un yanında Antalya ve Bodrum’da da arazi satın almak istiyor.
Dev şirket yeni gayrimenkul yatırımları için İstanbul, Antalya ve Bodrum'da arazi arıyor!

Türkiye yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yabancıya konut satışları önemli derecede artarken yabancı gayrimenkul şirketleri de Türkiye’de yatırım yapmayı sürdürüyorlar. Türkiye’de 2006 yılından itibaren çeşitli yatırımlar yapan Emaar Properties, Yeni yatırımlar için arazi arayışına başladı.

Emaar Grubu Toskana Vadisi, Rixos’la beraber yapılan The Land of Legends Tema Park, Emaar Square gibi dev projeler ile 2,5 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapmayı kazançlı bir iş olarak gören şirket bugünlerde başta İstanbul olmak üzere Bodrum ve Antalya’da arazi arayışına girdi. Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Theniyah yeni yatırımlar için fırsat arayışında olduklarını belirtti.

YENİ YATIRIMLAR İÇİN ARAZİ ARIYORLAR

Türkiye’ye yatırım yapmanın çok cazip olduğunu belirten Jamal Bin Theniyah, “Biz şirket olarak projelerimizi AVM, otel ve konut olmak üzere kompleks şeklinde hayata geçiriyoruz. Bunun için de çok büyük arazilere ihtiyacımız oluyor. Türkiye’de İstanbul bizin gözde merkezimiz. Ancak son dönemlerde konut fiyatlarındaki artışlardan dolayı Antalya ve Bodrum da yatırım hedefimiz haline geldiler. Bu şehirlerde arazi arıyoruz. Uygun bir arazi bulduğumuz an yeni projelerimizi yapmaya başlayacağız.” dedi.

İSTANBUL ÇOK CAZİP

İstanbul’da yatırım yapmanın halen daha cazip olduğunu söyleyen Jamal Bin Theniyah, “Rusya – Ukrayna savaşı tüm dünyayı etkiliyor. Avrupa’da yaşanan enerji krizi ekonomileri tehdit ediyor. Dünya çok farklı bir sürece girdi. Tüm bu sorunlar hemen çözülemeyecek. Hatta normalleşebilmek için 5-10 yıl beklemek gerekebilir. Bu süreçte hayat devam edecek ve yeni yatırımlar yapmak zorundasınız. Bunun için Dubai, İstanbul gibi hub şehirler yatırımcılar için cazip oluyor.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL DOĞRU YATIRIM İÇİN UYGUN

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yaparken dikkat ettikleri konular olduğunu söyleyen Jamal Bin Theniyah, “Yatırım yaparken ilgi çeken yerde olmak zorundasınız. İstanbul’da son 10 yıldır konut fiyatları inişli çıkışlı bir grafiğe sahipti. Artık bu fiyatlarda bir denge bulundu. İstanbul için doğru yatırım için zemin oluştu. Bunun da fırsat olduğunu görüyoruz ve yeni yatırımlar için beklemedeyiz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE ÖVGÜ

Vatandaşların şikayet ettiği Türkiye ekonomisine övgüler düzen Jamal Bin Theniyah, “Türkiye’de yatırım yapmaktan çok mutluyuz. Bir dönem konut satışları duraklamıştı ve biz de o dönem düşüşler yaşadık. Lakin bizim yatırımlarımız kısa vadeli yatırımlar değil. Uzun soluklu yatırımlarda dönemsel durgunlukların pek etkisi olmaz. Türkiye ekonomisi çok iyi gidiyor. Biz Türkiye’de çok büyük kazançlar elde edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.