Devlet barınma yardımı veriyor! Ev onarana, eşya değiştirene 100 Bin TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evini onaracaklara veya eşya alacaklara nakit yardımı yapmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı evini onaracaklar için verilecek sosyal yardım tutarının ne kadar olduğunu açıkladı.
Devlet barınma yardımı veriyor! Ev onarana, eşya değiştirene 100 Bin TL!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çok önemli sosyal yardımlar veriliyor. Bu sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesinden vatandaşlara ödeniyor. Bu ödemelerin yapılabilmesi için Aile Bakanlığı’nın bütçesi arttırıldı. Bu arttırılan bütçe ise vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Sosyal yardımların önemli bir kısmını barınma yardımları oluşturuyor.

BARINMA YARDIMI VERİLİYOR!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından barınma yardımı veriliyor. Barınma yardımı imkanından yararlanmak işçin vatandaşlardan hangi şartların arandığı belirlendi. Buna göre vatandaşların öncelikle ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor. İhtiyaç sahipliği belirlenirken de belirli bir gelir kriteri uygulanıyor. Hane içinde kişi başı aylık ortalama gelir 2.835 TL’den az ise o aile ihtiyaç sahibi sınıfına giriyor. Ancak barınma yardımı için ihtiyaç sahipliği tek başına bir kriter değil.

Gelir kriterini karşılayan vatandaşların oturulmayacak derecede eski, sağlıksız ve bakımsız evlerde yaşıyor olmaları da gerekiyor. Bu da sağlandığı zaman özel bir koşul aranıyor. Bu koşula göre yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi özel şartlardan en az birisinin yerine getiriliyor olması isteniyor. Bu koşulları sağlayan vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından barınma yardımı ödemesi yapılıyor.

EV ONARIMI VE EŞYA YARDIMI!

Evini onarmak isteyenlere Aile Bakanlığı tarafından nakit destekler sağlanıyor. Bunun için vatandaşlara 100 Bin TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Bu ödeme ile beraber vatandaşlar evlerini onarabiliyorlar. Evlerinin sağlıksız ve bakımsız olduğunu ispat eden vatandaşlara bu imkan veriliyor. Gerekmesi halinde eşya alımı için de vatandaşlara yardım yapılıyor. Bunun için Aile Bakanlığı ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Bakanlık incelemesinde uygun görüşülmesi halinde çok kapsamlı yardımlar yapılabiliyor.

EV YAPTIRANA DA YARDIM VAR!

Aile Bakanlığı’nın barınma yardımları sadece ev onarım yardımı ile sınırlı kalmıyor. Bakanlık ev yaptıranlara da aynı şartlar dahilinde nakit yardımda bulunuyor. Bu kapsamda prefabrik ev yaptıracak olanlar 200 Bin TL, betonarme ev yaptıracak olanlar ise 300 Bin TL sosyal yardım alıyorlar. Bu şekilde ev yaptırma maliyetinin bir kısmını Aile Bakanlığı karşılamış oluyor. Barınma yardımları için Aile Bakanlığı’na başvuru yapılması gerekiyor. v