Devlet destekli müstakil ev kampanyası! 2+1 prefabrik ev 49.900 TL'ye yaptırılıyor!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler fiyat araştırması yapıyorlar. Ayrıca devlet desteği ile de prefabrik evler çok ucuz yaptırılabiliyor. İşte prefabrik ev fiyatlarına ve verilen devlet desteğine dair tüm detaylar...
Devlet destekli müstakil ev kampanyası! 2+1 prefabrik ev 49.900 TL'ye yaptırılıyor!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için fiyat oldukça belirleyici oluyor. Kısıtlı bütçe ile bu evleri yaptırmayı planlayanlara oldukça kapsamlı fırsatlar sunulabiliyor. Prefabrik evler devlet tarafından desteklenirken bu evleri üreten firmalar da dönemsel kampanyalar ile müstakil yaşamın anahtarını müşterilere oldukça ucuz fiyatlarla teslim edebiliyorlar. 

EN UCUZ MÜSTAKİL YAŞAM MODELİ!

Müstakil bir ev yaptırmak oldukça maddi külfeti bulunan bir inşaat faaliyeti olarak biliniyor. Betonarme yapılarda artan maliyetler bu alanda taleplerin yok denecek kadar azalttı. Lakin prefabrik evler bu şekilde bir model olabiliyor. Prefabrik ev yaptırmayı düşünen vatandaşlar fiyat araştırması yaptıklarında betonarme ev maliyetlerinin çok daha altında fiyatlarla karşılaşıyorlar. Uygun arazisi bulunanlar prefabrik ev yaptırmayı tercih edip müstakil bir yaşamı ailelerine sunabiliyorlar.

150 BİN TL DEVLET DESTEĞİ!

Son dönemlerde ev yaptıranlara veya satın alanlara ya da evini dönüştürenlere çeşitli devlet destekleri sağlanıyor. Prefabrik ev yaptıranlar da devlet desteği alabiliyorlar. Bu kapsamda vatandaşlar 150 Bin TL desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan temin edebiliyorlar. Bu devlet desteği için bazı şartlar bulunuyor. Öncelikle prefabrik evin yaptırılacağı arazinin tam hissesine sahip olma şartı aranıyor. Ek şartların da sağlanması ile bu 150 Bin TL destek prefabrik ev yaptırırken alınabiliyor. 

HER ARAZİYE PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Prefabrik evler için tüm arazilerin uyumlu olup olmadığı merak ediliyor. Bunun bir teknik bir de imar açısından açıklaması var. Teknik açıdan bir araziye prefabrik ev yapılacaksa bu evin kurulması için yapılacak olan beton zeminin düz olması gerekiyor. Çok engebeli ve yamaç araziler prefabrik evler için uygun olmayabilir. Bir de imar açısından prefabrik evlerin durumu var. Genellikle prefabrik evler için imar açısından bir kısıtlama olmadığı düşünülür. Ancak bir arazinin ev yapımına uygun imarı yoksa oraya prefabrik ev kurulamaz. Betonarme ev yapılabilecek tüm arazilere prefabrik evler kurulabilir. 

49.900 TL'YE PREFABRİK EV!

Devlet destekli müstakil ev kampanyası! 2+1 prefabrik ev 49.900 TL'ye yaptırılıyor!

Prefabrik ev fiyatlarında son dönemlerde bir fiyat yükselişi takip ediliyor. Ancak bazı firmalar halen daha uygun fiyatlarla prefabrik ev yapımını gerçekleştirebiliyorlar. Böyle bir firmanın internet sitesinde yayınlanan fiyatlarına göre 2+1 50 metrekare tek katlı prefabrik evler 199.900 TL'ye yaptırılıyor. 150 Bin TL devlet desteği alınması halinde 49.900 TL ödeme yaparak bu prefabrik ev yaptırılabiliyor.