Devlet destekli prefabrik ev 6.470 TL taksitle!

Prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı kişilere verilen devlet desteği ile bu evlerin maliyetleri neredeyse sıfırlanıyor. 6.470 TL taksit ödeyerek prefabrik ev sahibi olunabiliyor.
Devlet destekli prefabrik ev 6.470 TL taksitle!

Türkiye’de prefabrik evlere son yıllarda çok büyük bir ilgi gösterilmeye başlandı. Bir arazisi olan ve bu arazi üzerine prefabrik ev yaptırmak isteyenler bunu oldukça ekonomik koşullarda gerçekleştirebiliyorlar. Bazı kişiler prefabrik ev yaptırırken devletten yardım da alabiliyorlar. Böylece prefabrik ev sahibi olmak çok kolay bir hale geliyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMANIN AVANTAJLARI NELER?

Prefabrik ev yaptırarak çok sayıda avantaj elde edilebiliyor. Ev yaptırmak denildiğinde akıllara ilk olarak betonarme evler geliyor. Ancak bugün betonarme ev inşa etmenin ortalama maliyeti 100 metrekarelik bir ev için 2,5 Milyon TL’yi bulabiliyor. Prefabrik evler ise betonarme evlere göre çok daha uygun fiyatlar ile yaptırılabiliyor.

Prefabrik ev yaptırmanın bir avantajı da inşa süresi ile alakalı oluyor. Betonarme evlerin inşa süresi en iyi ihtimal ile 7-8 ayı bulurken prefabrik evler 2 haftada anahtar teslim olarak veriliyor. Bu sürenin kısa olması prefabrik evleri ön plana çıkarıyor.

Prefabrik ev yaptırırken akılları kurcalayan en önemli soru bu evlerin uzun ömürleri olup olmadıkları oluyor. Bu sektör Türkiye’de artık çok gelişti. Doğru malzemeler ile inşa edilen prefabrik evler eğer düzenli olarak bakımları yapılırsa 40-50 yıl kullanılabiliyor. Bu da bir evden maksimum derecede verim almak anlamına geliyor.

Prefabrik evlerin bakım maliyetleri de bir başka avantaj oluyor. Bu evlerin bakımı çok düşük maliyetlerle yapılabiliyor. Hatta istenirse tamamen sökülüp bir başka yere dahi kurulabiliyor.

DEVLET DESTEĞİ VAR!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere devlet tarafından destek de veriliyor. Bu çerçevede ihtiyaç sahiplerine belirli koşullar dahilinde 300.000 TL tutarında destek olunuyor. Bu destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara nakit olarak ödeniyor. Yapılacak olan desteğin koşulları Aile Bakanlığı tarafından belirleniyor.

TAKSİTLE PREFABRİK EV YAPTIRMA YÖNTEMİ!

prefabrik.jpg

Prefabrik ev yaptırma maliyetleri oldukça değişken olabiliyor. Firmalar zaman zaman önemli kampanyalar yapabiliyorlar. Bu çerçevede 2+1 prefabrik ev için bir firma şu anda 384.900 TL tutarında fiyat uyguluyor. Devlet desteği alan kişiler bu fiyatın 300.000 TL'lik kısmını bu destek ile karşılıyorlar. Geriye ise 84.900 TL'lik ödeme kalıyor. Bunun için de ihtiyaç kredisi çekmek mümkün. Böylece 24 ay 6.470 TL taksit ödemesi yapılarak prefabrik ev sahibi olunuyor.