Devletin İhtiyaç Sahipleri ve Alt Gelir Grubu Vatandaşlar İçin Yapmış Olduğu Kira Desteği Yardımları 2020

Corana Virüsü salgını nedeni ile milyonlarca kişi bir anda geçim derdine düşerken nakit akışı bozulan vatandaşlar da devletten kira yardımı desteği beklemeye başladı.
Devletin İhtiyaç Sahipleri ve Alt Gelir Grubu Vatandaşlar İçin Yapmış Olduğu Kira Desteği Yardımları 2020

Corana Virüsü salgını nedeni ile milyonlarca kişi bir anda geçim derdine düşerken nakit akışı bozulan vatandaşlar da devletten kira yardımı desteği beklemeye başladı. Peki, devletten kira yardımı var mı, koranavirüs nedeni ile kiralar ertelenir mi, kirasını ödeyemeyen kişilere kira yardımı nasıl yapılır, alt gelir grubu kişilere kira desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine verilen kira yardımı detayları!

Koranavirüs krizi nedeni ile yaşanan maddi sorunlar en çok alt gelir grubu vatandaşları mağdur etti.



Devlet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri yaparken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden ise ihtiyaç sahiplerine kira yardımı ödemesinde bulunuyor.



AİLE BAKANLIĞI KİRA YARDIMI DESTEĞİ 2020



2020 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sağlanan kira yardımı ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların bilmeleri gereken başlıklar şunlar;



Aile Bakanlığı kira yardımı düşük gelir düzeyinde bulunan vatandaşlara yapılıyor. Bunun için vatandaşların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde gelir testi yaptırılması gerekiyor.



Gelir testi sonucunda vatandaşların belli bir gelir düzeyinin altında olması, bu vatandaşların herhangi bir gayrimenkule sahip olmamaları ve sosyal güvencelerinin olmaması durumunda her ay kira yardımı ödemesi yapılır.



DAR GELİRLİLER VE İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Kira yardımı almak isteyen kişilerin Bakanlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden kira yardımı başvurusu yapması gerekiyor.



Her şehirde bulunan valilik binalarında yer alan sosyal yardımlaşma bürolarına başvuru yapılmaktadır.



Emlak365.com