Devletin Kira Yardımları! 2020 Yılı İçin Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zam Oranı Bekleniyor

Korana virüs salgını nedeni ile milyonlarca kiracı kiralarını ödemekte zorlanırken devletin kira yardımları da en çok arananlar arasında bulunuyor.
Devletin Kira Yardımları! 2020 Yılı İçin Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zam Oranı Bekleniyor

Korana virüs salgını nedeni ile milyonlarca kiracı kiralarını ödemekte zorlanırken devletin kira yardımları da en çok arananlar arasında bulunuyor. Bunlardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımı olarak öne çıkıyor. Devlet şu anda kentsel dönüşüm kira yardımı olarak en düşük 715 TL, en yüksek 1.150 lira aylık kira yardımı parası ödüyor. 2020 yılı için bayram sonrasında kentsel dönüşüm kira yardımı zammı için yeni oranın açıklanması bekleniyor. Detaylar haberimizde.. .

Devlet çeşitli isimler altında vatandaşlara kira yardımı ödemesi yaparken bunlardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımı olarak öne çıkıyor.



EVİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜME VERENE DEVLET 18 AY KİRA YARDIMI PARASI ÖDÜYOR!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm programları kapsamında evini kentsel dönüşüme veren kişilere kira desteği ödemesi yapmaktadır.



Kaç aylık ödeme yapılacağı ise kentsel dönüşüme giren yapının bulunduğu alana göre belirlenmektedir. Örneğin devlet tarafından açıklanan ve Resmi Gazete ile yayımlanan rezerv alan ve riskli yapı alanı içerisinde ilan edlen konutlara 48 aylık kira yardımı yapılırken diğer alanlar için ise 18 aylık kira yardımı yapılmaktadır.



KENTSEL DÖNÜŞÜM 2020 KİRA YARDIMI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Kentsel dönüşüm kira yardımı her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden hesaplanmaktadır.



Resmi Gazete ile yayımlanan 2020 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 22,58 olarak ilan edilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu oran üzerinden hesaplanacak 2020 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı rakamlarının Mayıs ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor.



Devletin Kira Yardımları! 2020 Yılı İçin Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zam Oranı Bekleniyor



İLLERE GÖRE KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ LİRA?



Devlet tarafından kiracılara ve ev sahiplerine ödenen kira yardımı tutarı illere göre belirlenmekte olup her il kademelere ayrılmaktadır.



Yukarıdaki listede sarı bant ile gösterilen birinci kademedeki illerde kentsel dönüşüm kira yardımı aylık 715 lira olarak ödenmekte olup, koyu mavi renkli ikinci kademe illerde ise 810 lira olarak ödenmektedir.



Üçüncü kademe illerde kentsel dönüşüm kira yardımı 905 lira, dördüncü kademe illerde ise 995 lira olarak hesaplara yatırılmaktadır.



Adana, Antalya, Bursa ve Konya'nı yer aldığı 5. kademe illerde kentsel dönüşüm kira yardımı 1.085 lira olarak yatırılmakta olup Ankara, İstanbul ve İzmir'in yer aldığı son grup için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 1.150 lira olarak ödenmektedir.



Emlak365.com