Devletten kira yardımı nasıl alınır, kira yardımı ne kadar 2022?

İki bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ya da evi kentsel dönüşüme girmiş kişilere kira yardımı yapılmaktadır. Devletten kira yardımı nasıl alınır? İşte yanıtı.
Devletten kira yardımı nasıl alınır, kira yardımı ne kadar 2022?

Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara devlet tarafından kira yardım parası verilmektedir. Bu yardımdan faydalanmak isteyen kişiler kira yardım parası nasıl alınır, kimler alabilir araştırmaya başladı.

Kira yardımı nedir?

Devlet tarafından maddi durumu yetersiz olan ailelere kira yardımı yapılmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları tarafından yapılan bu yardımlar ayrı ayrı değerlendirmeye alınmaktadır.

Kira yardımı genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Bu destek hem ihtiyaç sahibi ailelere verilmekte hem de evi kentsel dönüşüme girmiş kişilere evleri yapılana kadar ödenmektedir.

Devletten kira yardımı nasıl alınır?

Devletten kira yardımı dar gelirli ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, bir de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak evlerin sahiplerine verilmektedir.

Devletten kira yardımı almak isteyen kişilerin, e-Devlet sistemi üzerinden '' Sosyal Yardım Talebinde Bulunma " sayfası üzerinden başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Bu yardımı alabilmek için belediyelere ve bakanlıklara internet üzerinden başvuru yapılması yeterli olmaktadır.

Kira yardımı kimlere verilir?

Kira yardımı alabilmek için ilk şart, başvuru sahibinin ailesinin hane gelirinin belirli bir seviyenin altında olması gerekmektedir. daha sonra başvuru sahibinin üzerinde kayıtlı herhangi bir mal varlığı bulunmaması, yardıma muhtaç olması, emekli maaşı, dul ya da yetim aylıklarından faydalanmıyor olması, herhangi bir işte çalışmıyor olması, düzenli gelire sahip olmaması, gelir testinde yoksulluk sınırı altında olması gerekmektedir.

Kira yardımı ne kadar, kaç TL 2022?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı 715 TL ila 1.150 TL arasında verilmektedir. Bu yardımın süresi 18 ay olarak belirlenmiştir.