Devremülk Alırken Sonradan Pişman Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Gayrimenkul yatırımı yapan kişilerin sayıları konut fiyatlarındaki artışlarla hızla artarken otellerin ve kiralık villaların fiyatlarında yaşanan artış vatandaşı tekrar devremülk almaya yönlendirdi.
Devremülk Alırken Sonradan Pişman Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Hem gayrimenkul yatırımı yapmak hem de ucuz tatil hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen kişiler yeniden devremülk yatırımı yapmaya başlarken artan talep ne yazık ki dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Son dönemde devremülk dolandırıcılığı haberleri peş peşe gelmeye devam ederken konu hakkında peş peşe uyarılarda geldi.

Devremülk dolandırıcılığı haberlerinde yaşanan artış üzerine Milliyet Gazetesi yazarı Elif Akar "devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?" sorusuna yanıt verdi. Devremülk yatırımı yapmak isteyen kişiler için kritik uyarılara yer verilen yazıda devremülk alacaklara tavsiyeler verildi.

DEVREMÜLK DOLANDIRICILIĞI MAĞDURU OLMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişilerin sayıları konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ile beraber artarken talepte yaşanan yoğun artış dolandırıcıların da ne yazık ki yeniden bu alana yönelmesine neden oldu. Özellikle de devremülk dolandırıcılığı artarken vatandaşlara dolandırılmamak için dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyarılar geldi.

Devremülk dolandırıcılığı konusunda en çok kullanılan yöntemin kapora ve peşin ücret ödemesi konusunda yapıldığı belirtilirken bu nedenle vatandaşların kesinlikle tesis ve daire tipini görmeden asla kapora ödemesi yapılmaması olduğu belirtildi. Dolandırıcı mağduru olmamak adına ise mutlaka noterde devir işlemi yapılırken ödeme yapılması tavsiye edildi. Buna ek olarak;

Satın alınacak olan devremülk hissesine ait tapunun sorgulanması,

Tapu üzerinde ipotek, şerh ya da yıkım kararı olup olmadığının araştırılması,

Gösterilen devremülk ile satılan devremülkün aynı olup olmadığının kontrol edilmesi,

Biten devremülk projelerinin tercih edilmesi ya da bitmeyen projelerde satıcıdan teminat alınması,

Yönetim planının incelenmesi ve aidat rakamı hakkında bilgi alınması,

Satış sözleşmesinin mümkünse bir avukat tarafından incelenmesinin sağlanması da önemli tavsiyeler arasında bulunuyor.